НОВИНИ

Български лекари ще лекуват персонала на мисията на ЕС в Мали

Нов екип от четирима български военни медици замина за Мали за участие в мисията на ЕС, съобщиха от Военно-медицинска академия.

Български лекари ще лекуват персонала на мисията на ЕС в Мали
bnt avatar logo
от БНТ
11:35, 11.03.2019
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

За 20-и път от 2013 г. насам наши специалисти се включват в мисията за обучение на силите за сигурност на африканската държава.

Екипът ще се грижи за здравето на личния състав на щаба на операцията, който е базиран в столицата Бамако. Продължителността на мисията е 4 месеца, а смяната на военните медици става на ротационен принцип.

Полковник доц. д-р Димо Димов, д.м., началник на Катедра „Медицина на бедствените ситуации” във ВМА: Успех и ви очакваме да се завърнете живи здрави! Пожелавам ви да затвърдите доброто представяне на екипа ни, който в момента е в Мали. Традиционно, българските медици защитават достойно името на родината при мисии зад граница.

Българските военни медици участват в различни хуманитарни и мироопазващи мисии в чужбина повече от век, като винаги са получавали отлична оценка за представянето си. Освен в горещите точки на света, нашите военни лекари са в постоянна готовност да помагат на населението и в мирно време – при природни бедствия, производствени аварии, терористични актове, уточняват от ВМА.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Боливия избягват задръстванията с градски лифт
В Боливия избягват задръстванията с градски лифт
Работниците  във Фолксваген не искат нов завод в Източна Европа
Работниците във "Фолксваген" не искат нов завод в Източна Европа