Българският отбор по математика с медали от олимпиадата в Тайланд

Късно снощи посрещнахме отбора ни по математика, който се завърна с медали от Тайландската международна олимпиада по математика. В състезанието участваха 1500 ученици от 12 страни. Сред тях 48 българчета от подготвителен до 12 клас от 13 български града.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
09:10, 24.02.2018
6579
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

19 златни, 19 сребърни и 9 бронзови медала завоюваха малките математици. Три шампионски купи от 11 възможни.

Катерина Керкова, ЧОУ "Света София": Изключително сме доволни, ние пратихме девет деца в Тайланд, те се връщат със седем златни и два сребърни - няма какво повече да поискаме то децата.

От втори клас Огнян ходи по състезания. Вече е в четвърти и има сериозна колекция от медали.

Огнян, златен медалист: Аз съм със златен медал. Трудно ли беше? Трудно беше състезанието - особено за 4-ти клас беше най- трудните класове. За пети клас са били като че ли по-лесни задачите, така казват децата.

Отличията са завоювани при огромна конкуренция - 1500 деца от 12 страни са се състезавали тази година.

Златина Митева, преподавател в ЧОУ "Света София": Те са наистина много мънички и пропътуваха толкова хиляди километри. Справиха се блестящо, много се гордеем с тях.
Таня, 8 години, със сребърен медал: Просто вярвах в себе си, докато решавах и си проверявах. Това е най-важното, за да си сигурен в себе си, да успееш.
Мина, със златен медал: Според мене за да можеш да решиш задачите трябва да и аз мисля,че трябва да си уверен в себе си и да вярваш, че ще можеш да го направиш. Ти имаш ли купа? Да. Тя е за златен медал? Да.
Александър, със златен медал: Как се печели злато на такъв международен форум? Бях самоуверен и вярвах, че ще мога да реша задачите вярно и най-вече проверявах много. И си се справил блестящо? Да.
Димитър: Според мен и моите родители важно е, че се класирахме и отидохме до Тайланд.

Пореден успех за нашите математици. По-всичко личи, че няма да е последен.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Високотехнологично устройство помага на незрящи да четат и разпознават лица
Високотехнологично устройство помага на незрящи да четат и разпознават лица
Празнуваме Тодоровден
Празнуваме Тодоровден