НОВИНИ

Близо 35 хиляди мигранти ще бъдат разселени от Гърция в Европа

Близо 35 хиляди от сега намиращите се в Гърция 49 хиляди мигранти и бежанци се очаква да бъдат заселени на други места в Европа през следващите две години, съобщава електронното издание на в. "Катимерини".

bnt avatar logo
от Източник: БТА
22:22, 26.06.2016
Чете се за: 00:24 мин.
По света
близо хиляди мигранти бъдат разселени гърция европа

До края на юли предстои да бъде завършен процесът по предварителна регистрация, който се осъществява от службата за предоставяне на убежище съвместно с Върховния комисариат на ООН за бежанците и Европейската служба за подкрепа в областта на убежището.

Програмата позволява на мигрантите, влезли в страната между 1 януари 2015 г. и 19 март 2016 г., да започнат процес по предоставяне на убежище в Гърция, а също и достъп до схемата на ЕС за разпределение на други места. Онези, които не се регистрират за процедурата, ще бъдат смятани за нелегални и може да бъдат депортирани от властите.

Ситуацията за около 8500 мигранти и бежанци, блокирани на егейски острови като Лесбос, Самос, Хиос, Лерос и Кос, е различна, тъй като те са пристигнали след подписването на споразумението на ЕС с Турция за овладяване на миграцията, отбелязва "Катимерини".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Британският парламент се събира за първи път след БРЕКЗИТ
Британският парламент се събира за първи път след БРЕКЗИТ
Израел и Турция възобновяват отношенията си
Израел и Турция възобновяват отношенията си