НОВИНИ

Стартът на Евро 2016 - лидер по гледаемост

44 % от зрителите в петъчната вечер избраха старта на Евро 2016 в Париж. Прякото предаване на първия двубой от Евро 2016 направи БНТ лидер по гледаемост. Срещата между Франция и Румъния по БНТ са предпочели 26.4 % от зрителите, показват данните на ГАРБ. Общо каналите на БНТ - БНТ1 и БНТ HD са привлекли 30,6 % от аудиторията.

стартът евро 2016 лидер гледаемост
bnt avatar logo
от БНТ
14:58, 11.06.2016
Чете се за: 01:30 мин.
У нас

Повече от 1/3 т телевизионната аудитория в петък (10.06) е предпочела откриването на Европейското първенство по футбол във Франция 2016, което излъчиха два от каналите на националната телевизия – БНТ1 и БНТ HD. 30,8% пазарен дял отчитат данните на GARB Audience Measurement Bulgaria. Над 1 000 000 зрители са били сред телевизионните фенове на първата среща от турнира между отборите на Франция и Румъния. За 700 000 от тях БНТ е била посредникът между вълненията на стадиона и компетентния коментар на специалистите. Постигнатият аудиторен дял от излъчването на първия мач от Евро 2016 достигна 44,0%.

Лидерската позиция на каналите на обществената медия е подкрепена и от огромния интерес към излъчването в интернет и коментарите от социалните мрежи.

„Постарали сме се да предложим атрактивна програма, в която любителите на спорта да получат максимална доза удоволствие от добрата футболна игра, познавачите да чуят анализи и коментари от най-компетентните специалисти в съответната област, при това с респект и към онази част от аудиторията, за която светът не е само футбол. Организаторите на първенството предоставят великолепни условия за работа на медиите и нашите специални пратеници на Евро 2016 информират в преките включвания за всички детайли на първенството“, споделя Методи Манченко, главен продуцент „Спорт“ в БНТ.


;

Като носител на правата за излъчване на първенството, БНТ има достъп и до огромна по обем и разнообразна по съдържание информация, която зрителите могат да гледат в предаванията, съпровождащи всеки от мачовете. Тази година UEFA демонстрира на практика своята специална политика към феновете – за тях са създадени специални зони извън стадионите, където могат да бъдат гледани всичките срещи и да усетят заедно вълнението от играта. Домакините са се постарали в буквалния смисъл феновете да следват своите любимци – към всеки от участващите отбори е прикрепен телевизионен екип, който ни прави част от емоциите на състезатели и треньори. Много от тези видеоматериали БНТ излъчва в своите програми, а пълният им обем може да бъде видян в новия спортен сайт на телевизията - sport.bnt.bg.

За любителите на футбола в големите български градове също са изградени фензони, където на големи екрани могат да бъдат проследени срещите от първенството в реално време, а репортерите на БНТ правят тези емоции част от програмата на обществената медия.

Любими звезди от сцената и екрана, футболни легенди и специалисти са гости в предаванията на БНТ.

Тази вечер очаквайте специално за БНТ коментара Стилиян Петров за футболното събитие на Европа. Гости на предаването „Фензона“ след полунощ ще бъдат актьорът и страстен футболен почитател Славчо Пеев и популярният музикант Стефан Вълдобрев.

Футболните срещи от програмата на UEFA EURO 2016 се излъчват в партньорство между Българската национална телевизия и Нова Броудкастинг груп.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пилоти от Ер Франс се включиха в стачките във Франция
Пилоти от Ер Франс се включиха в стачките във Франция
Слънчев импулс-2  кацна в Ню Йорк
"Слънчев импулс-2" кацна в Ню Йорк