Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

БНТ с празнична програма на 3 март

Празничната програма ще започне в 07:55 ч.Преки включвания от България и Румъния, тържествената заря - проверка за площад "Народно събрание" и много любопитни истории, свързани с Освобождението на България от Османско робство. Така БНТ ще отбележи Националния празник 3-и март. Ще ви направим съпричастни на всички събития, посветени на празника. Ще бъдем на Шипка, в Стара Загора, Плевен, Букурещ и София.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
21:15, 28.02.2018
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

В деня на националния ни празник програмата на БНТ ще започне в 07:55 ч. със специалното предаване „Ние сме България“, посветено на 140 години от Освобождението. Предаването ще продължи до 12 часа и в него можете да видите преки включвания от църквата „Рождество Христово“ в Шипка, където ще бъде отслужен благодарствен молебен от българския патриарх Неофит и руския патриарх Кирил.Ще присъстват и президентът Румен Радев и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

;

Ще ви направим съпричастни и на официалната церемония в подножието на Шипка - върхът, превърнал се в символ на нашето Освобождение. В 11 БНТ ще покаже пряко вдигането на националния флаг пред Паметника на Незнайния войн в столицата. Ще бъдем заедно и в Стара Загора, където ще видите прототип на националното ни знаме и специално изработен трикольор, който ще премине през целия град.

В Плевен ще се включим на живо от Панорамата „Плевенска епопея“ и ще ви покажем уникални кадри от честване на 3 март в Плевен през 1927 година. Ще бъдем и в Букурещ, за да разберете на кое място българските опълченци са правили своите фотографии. От 18 и 30 ще предаваме тържествената заря- проверка за площад " Народно събрание ". А репортажи за най-важното и интересното от честванията очаквайте в новинарските ни емисии.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
НС прие: Ремонтите на граничната ограда да бъдат без обществени поръчки
НС прие: Ремонтите на граничната ограда да бъдат без обществени поръчки
В Българското национално радио работят на студено
В Българското национално радио работят на студено