НОВИНИ

Борислав Михайлов няма да подава оставка

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов заяви, че няма да подава оставка. Тя му беше поискана от премиера Бойко Борисов днес, съобщава БНР.

борислав михайлов подава оставка
bnt avatar logo
от БНТ
13:32, 15.10.2019
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

На базата в Бояна медийният директор на съюза Христо Запрянов разясни, че в петък от 14:00 часа има заседание на Изпълкома на БФС и след него, от 15:00 часа Михайлов ще отговори на всички въпроси на медиите.

По-рано днес министърът на спорта Красен Кралев след разговор с премиера Бойко Борисов обяви, че правителството преустановява всякакви отношения с Българския футболен съюз (БФС) до подаване на оставка на председателя Борислав Михайлов.

"Преустановяваме всякакви отношения с БФС включително финансови. Искаме оставката заради цялото състояние на футбола. Държавата не може да толерира повече подобно поведение", подчерта още Кралев.

Решението на правителството е в резултат на позорната загуба на България от Англия с 0:6 в понеделник на стадион “Васил Левски” и поведението на публиката.

Националният отбор на България в понеделник записа най-тежката домакинска загуба в цялата ни футболна история, а двубоят на два пъти бе прекъснат и заради расистки прояви по трибуните.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радев призова за приемане на европейски план за действие при миграционен натиск
Радев призова за приемане на европейски план за действие при миграционен натиск
Локомотив и влекач се удариха при маневра на гара Каспичан
Локомотив и влекач се удариха при маневра на гара Каспичан