НОВИНИ

Борислав Михайлов подаде оставка като президент на БФС

Днес президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов подаде оставка, която ще бъде представена пред членовете на Изпълнителния комитет на заседанието в петък, гласи съобщение на сайта на БФС. Информацията беше потвърдена и за БНТ.

bnt avatar logo
от БНТ
15:48, 15.10.2019
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

Позицията му е следствие от създалото се напрежение в последните дни - обстановка, която е в ущърб на българския футбол и на Българския футболен съюз.

След дългите години, прекарани на поста, и с множеството си контакти на високо международно ниво, г-н Михайлов изразява категоричната си готовност да продължава да помага за развитието на българския футбол по всякакъв начин, се казва в съобщението на БФС.

;

По-рано днес премиерът Борисов разпореди правителството да преустанови всякакви отношения с Футболния съюз, включително и финансови. Причината: резултатът от мача България - Англия, въпреки инвестираните през годините пари, както и появата на България като расистка държава на челните страници на пресата.

Министърът на спорта също поиска оставката на председателя на Българския футболен съюз Борислав Михайлов.

;
Бойко Борисов, министър-председател: Когато държавата ни е сложена на челни страници като расистка държава заради група олигофрени или недоброто ръководене на Футболния съюз като протестни действия към него, а и резултатите са категорични въпреки огромните пари, които ние през годините във вид на осветление, настилки стадиони, ремонти, направихме, не искам по никакъв начин, правителството в лицето на спортно министерство да бъде ангажирано с този председател на Футболния съюз.
Христо Запрянов, пресаташе на БФС: Но така или иначе малко странни твърдения се хвърлят в публичното пространство, едва ли не, че БФС лежи на плещите на данъкоплатеца, което изобщо не е така. БФС се самофинансира. Държавата действително подпомага Съюза в една програма за детско-юношески футбол, която провеждаме няколко години през лятото. Всъщност средствата, които се дават отиват обратно в клубовете. Тоест БФС не лежи на плещите на държавата финансово по никакъв начин.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови случаи на Африканска чума по свинете в Шуменско
Нови случаи на Африканска чума по свинете в Шуменско
Запорирано е имущество за над 310 млн. лв. на семейство Арабаджиеви
Запорирано е имущество за над 310 млн. лв. на семейство Арабаджиеви