САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Борислав Михайлов подаде оставка като президент на БФС

Днес президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов подаде оставка, която ще бъде представена пред членовете на Изпълнителния комитет на заседанието в петък, гласи съобщение на сайта на БФС. Информацията беше потвърдена и за БНТ.

от БНТ
15:48, 15.10.2019
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

Позицията му е следствие от създалото се напрежение в последните дни - обстановка, която е в ущърб на българския футбол и на Българския футболен съюз.

След дългите години, прекарани на поста, и с множеството си контакти на високо международно ниво, г-н Михайлов изразява категоричната си готовност да продължава да помага за развитието на българския футбол по всякакъв начин, се казва в съобщението на БФС.

;

По-рано днес премиерът Борисов разпореди правителството да преустанови всякакви отношения с Футболния съюз, включително и финансови. Причината: резултатът от мача България - Англия, въпреки инвестираните през годините пари, както и появата на България като расистка държава на челните страници на пресата.

Министърът на спорта също поиска оставката на председателя на Българския футболен съюз Борислав Михайлов.

;
Бойко Борисов, министър-председател: Когато държавата ни е сложена на челни страници като расистка държава заради група олигофрени или недоброто ръководене на Футболния съюз като протестни действия към него, а и резултатите са категорични въпреки огромните пари, които ние през годините във вид на осветление, настилки стадиони, ремонти, направихме, не искам по никакъв начин, правителството в лицето на спортно министерство да бъде ангажирано с този председател на Футболния съюз.
Христо Запрянов, пресаташе на БФС: Но така или иначе малко странни твърдения се хвърлят в публичното пространство, едва ли не, че БФС лежи на плещите на данъкоплатеца, което изобщо не е така. БФС се самофинансира. Държавата действително подпомага Съюза в една програма за детско-юношески футбол, която провеждаме няколко години през лятото. Всъщност средствата, които се дават отиват обратно в клубовете. Тоест БФС не лежи на плещите на държавата финансово по никакъв начин.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Нови случаи на Африканска чума по свинете в Шуменско
Нови случаи на Африканска чума по свинете в Шуменско
Запорирано е имущество за над 310 млн. лв. на семейство Арабаджиеви
Запорирано е имущество за над 310 млн. лв. на семейство Арабаджиеви