НОВИНИ

Борисов: 1 227 000 пенсионери ще получат великденски добавки

Правителството гласува великденски добавки за 1,2 млн. пенсионери, чиято пенсия е до прага на бедност от 321 лв. Добавките са в размер на 40 лв. и изплащането им ще започне още от 4 април, обявиха премиерът Бойко Борисов и социалният министър Бисер Петков. С парите, които правителството отпусна за Коледа, в рамките на 3 месеца, кабинетът даде 100 млн. лв. за пенсионерите.

Александър Марков
от Александър Марков
10:20, 28.03.2018
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
борисов 227 000 пенсионери получат великденски добавки

Даването на надбавки за Великден и Коледа вече не е инцидентно. С финансовия министър и социалния разгледахме възможностите за надбавки на пенсиите и този Великден. Това заяви в началото на правителственото заседание премиерът Бойко Борисов.

Преди няколко години беше инцидентно това плащане, но вече над 1 млн. пенсионери чакат надбавки, подчерта премиерът. Той поясни, ако министрите приемат предложението за решение, 1 227 000 пенсионери ще вземат допълнително по 40 лв. за този Великден. И сега за Великден да осигурим тези 50 млн. допълнителни за българските пенсионери, препоръча Борисов.

Социалният министър Бисер Петков благодари на премиера и уточни, че „това са 56.5% от пенсионерите“, които ще вземат надбавки с изплащането на пенсиите, което ще започне от 4 април.

Премиерът обяви още, че е разговарял с президентите на Кипър и Гърция, за да ги информира за срещата с Ердоган във Варна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българските художници днес - най-новият проект на Квадрат 500 ​
"Българските художници днес" - най-новият проект на "Квадрат 500" ​
Мария Касимова - Моасе: Прекрачвам стената и продължавам нататък
Мария Касимова - Моасе: Прекрачвам стената и продължавам нататък