НОВИНИ

Борисов обеща 1500 лв. средна и 650 лв. минимална заплата до края на мандата

Заплатите в България са почти двойно по-ниски от тези в западните страни-членки на Евросъюза. Това стана ясно на конференция, на която се учреди Алианс за сближаване на заплатите в Европа.

bnt avatar logo
от Илина Бисерова
18:54, 26.06.2018
Чете се за: 01:05 мин.
У нас

Премиерът Бойко Борисов подчерта, че този кабинет е вдигнал заплатите с 12%. И обеща до края на мандата средната работна заплата да стане 1500 лева, а минималната - 650.

Разликата между българската заплата и тази в Западна Европа достига три пъти, а в някои сектори - дори повече.

Димитър Манолов - президент на КТ "Подкрепа": Както вървим, източните страни ще настигнат западните страни след около 200 години, в частност България.
Пламен Димитров - президент на КНСБ: Имаме дупка реална, икономически възможности, за да запълним тая дупка, че произвеждаме повече, отколкото получаваме.

Ниските доходи у нас потвърди и премиерът Борисов. Но уточни, че стъпки са предприети - подпомогнати са и учителите, и полицаите, и други сектори. Премиерът беше категоричен, обаче, че има един сигурен начин доходите да не се повишават.

Бойко Борисов, министър-председател: Ако правим всяка година избори няма да ги догоним, а и хубавото на вота е, че алтернативата се очерта БСП с ДПС пак, ако искате, да ви е честито.

Бойко Борисов изрази недоумение защо страната ни е държана извън еврозоната.

Бойко Борисов, министър-председател: Къде е рискът за чакалнята на еврозоната, за България няма нула риск, егоизъм има да, но начинът по който работите в момента, ще я счупите Европа по средата и това невероятно създание, което е ЕС ще бъде торпелирано накрая.

Премиерът коментира и отказа да се даде дата за преговори за членство на Македония.

Бойко Борисов, министър-председател: Името си смениха, представяте ли си, за да трябва да сменяме името на Германия, на Франция, на Португалия да си го представим физически.

Емоционалният тон на премиера продължи и по отношение на мигрантския въпрос, който продължава да не намира решение.

Бойко Борисов, министър-председател: И онзи ден пак им казах, сигурно е 20-та среща, на която едно и също се говори. Какво стана с нашата единна Европа и семейство, разделихме се на лагери и то брутални в отношенията си.

Мътни води текат под нашите мостове, с това предупреждение завърши речта си премиерът Борисов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Австрия тренира защита на границата заради миграционните разпри в Германия
Австрия тренира защита на границата заради миграционните разпри в Германия
Агенцията по безопасност на храните с мерки срещу африканската чума по свинете
Агенцията по безопасност на храните с мерки срещу африканската чума по свинете