НОВИНИ

Борисов обмисля 10% увеличение на бюджетните заплати, коментира и оставките в МС

10-процентно увеличение на заплатите в бюджетната сфера, включително и на обществените медии, обмисля правителството от догодина, съобщи във Варна премиерът Бойко Борисов. Борисов изрази съжаление за оставките на Ивайло Московски и Николай Нанков. Премиерът коментира и думите на президента Румен Радев, че нов изборен цикъл няма да отвори нови перспективи пред държавата.

Александър Марков
от Александър Марков
17:15, 11.09.2018
Чете се за: 01:11 мин.
У нас

Премиерът заяви, че увеличението на възнагражденията в държавния сектор ще се обсъжда утре на редовното правителствено заседание.

Бойко Борисов, министър-председател: От 1 януари с 10% може да вдигнем заплатите на целия бюджетен сектор, който ще повлече и всички останали, защото така на парче - 150 млн. за полицаи, 100 за военни, за съдебна охрана, за учители... и тук-таме остават някои сектори, които все пък все едно не са важни.

Премиерът коментира, че изпълнението на бюджета позволява замисленото увеличаване на доходите.

Бойко Борисов, министър-председател : Няма ли комунисти на власт, тогава започват дефицитите, не помните ли на колко го взехме бюджета - 3,7 дефицит. Сега - бюджетен излишък.
;

Засега други министерски рокади в кабинета не се предвиждали. Премиерът коментира и оставките на Ивайло Московски и Николай Нанков.

Бойко Борисов, министър-председател: Първо, на мен ми е най-мъчно, че ги сменям, защото аз съм ги отгледал от деца в партията. И Московски, и Нанков. Прекрасни отношения имам, но такава е ситуацията. Ние не сме БСП. Не очаквам изненади при гласуването. Изненади може да има, само ако аз искам.

Вътрешна опозиция в ГЕРБ срещу решенията му няма, заяви още премиерът. Коментира и преценката на Волен Сидеров, че има заговор срещу министър-председателя.

Бойко Борисов, министър-председател: Виждате как синхронизирано се говори от няколко места, примерно от БСП и Президентството. Едновременно. По една и съща тема, едни и същи думи.
;

Бойко Борисов коментира и изказването на президента за новия политически сезон и че нов изборен цикъл в близко бъдеще няма да отвори нови перспективи пред България.

Бойко Борисов, министър-председател: То и аз искам промяна непрекъснато. Ние знаем, че няма президентски избори, ама чакаме да дойдат. Оставете ги президентите да си мерят рейтингите. Той казва - сега не е моментът за избори, но ако дойде една нова партия... Тези не могат, нали, всичките не могат. Обърнете внимание на нюансите, тези всичките сега не могат, но ако има една нова партия - е, това вече е друго.

Бойко Борисов инспектира и строителството на спортна зала "Арена Бургас" и откри модерно IT училище в града.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Корнелия Нинова предложи разговор за бъдещето от с. Баня
Корнелия Нинова предложи разговор за бъдещето от с. Баня
Боряна Калейн на крачка от медалите, две седми и осмо място за Невяна Владинова и Катрин Тасева
Боряна Калейн на крачка от медалите, две седми и осмо място за Невяна Владинова и Катрин Тасева