Боян Магдалинчев, ВСС: Гешев ще започне работа с много големи очаквания към него

Иван Гешев е единственият главен прокурор, който ще започне с толкова големи очаквания към него на фона на това, което изминалите 4-5 месеца се случваше - протести, поляризирани становища. Това каза в "Сутрешния блок" представляващият Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев.

от БНТ
08:21, 12.12.2019
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
Боян Магдалинчев, представляващ ВСС: Може би това е единственият главен прокурор, който ще започне с толкова големи очаквания към него на фона на това, което изминалите 4-5 месеца се случваше - протести, поляризирани становища. Той тепърва ще има много сериозната отговорност да доказва или да оборва тези, които считаха, че изборът му не е съвсем подходящ.

Работата на бъдещия нов главен прокурор се очертава да бъде изключително важна и трудна, каза Магдалинчев. Той добави, че процедурата по избора е продължила много дълго.

Боян Магдалинчев: Така или иначе тя така е разписана в закона, но все пак продължи доста дълго с много противоречиви нагласи. Стартът му няма да бъде никак лесен. Надявам се, че г-н Гешев ще започне да прилага на практика концепцията с всички нейни основни моменти, които той представи пред ВСС и пред обществеността.

Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Харта за македонския език - коментар на проф. Васил Николов и доц. Ана Кочева
"Харта за македонския език" - коментар на проф. Васил Николов и доц. Ана Кочева
Кога ще бъде завършен ремонтът на Западния парк?
Кога ще бъде завършен ремонтът на Западния парк?