НОВИНИ

Бойко Борисов: Да не се успокояваме, необходими са още приходи в бюджета

"Да не се успокояваме от резултатите, а още по-активно да работим, трябва да съберем повече приходи" - така премиерът Бойко Борисов коментира на днешното правителствено заседание данните за касовото изпълнение на държавния бюджет и на основните показатели на консолидираната фискална програма за първото полугодие на 2017 г., съобщи пресслужбата на кабинета.

bnt avatar logo
от БТА
15:57, 09.08.2017
Чете се за: 00:26 мин.
У нас
бойко борисов успокояваме необходими приходи бюджета

Според информацията, внесена от министъра на финансите, салдото по консолидираната фискална програма на касова основа към юни е положително в размер на 1746,7 млн. лв. (1,8 на сто от прогнозния БВП). Посочено е било, че по предварителни данни за юли то се увеличава на близо 2 млрд. лв., или около 2 на сто от БВП.

По думите на Борисов, когато има стабилност в политическата среда и координация в действията на приходните агенции, службите и прокуратурата, идват и резултатите. "Не го казвам с упрек. Всяко разклащане в държавата става рай за контрабандата", е посочил министър-председателят, като е дал пример с намалените приходи по време на служебното правителство.

Той е заявил, че ще продължи активната работа за събирането на всеки лев в държавния бюджет, защото тези средства са необходими за много сектори, за съфинансиране на европроектите и за проекти за подобряване на градската среда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прощаваме се с Асен Гаргов в петък в църквата Света Неделя
Прощаваме се с Асен Гаргов в петък в църквата "Света Неделя"
Богата реколта от смокини в Пловдивско, но на ниска изкупна цена
Богата реколта от смокини в Пловдивско, но на ниска изкупна цена