НОВИНИ

Бойко Борисов: ГЕРБ е длъжен да направи правителство

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че са длъжни да направят правителство. Според него резултатът от изборите потвърждава категорично, че ГЕРБ трябва да бъде водеща партия в управлението. Днес предстои Изпълнителната комисия на партията да се събере, за да обсъди ситуацията. Едва след като станат ясни резултатите ще започнат и преговорите с потенциалните партньори, заяви Борисов.

Надежда Василева
от Надежда Василева
06:50, 27.03.2017
Чете се за: 01:00 мин.
Избори 2017

Лидерът на ГЕРБ не влезе в детайли кои формации вижда като част от бъдещото управление, преди да са ясни окончателните играчи в 44-я парламент. Посочи още, че не е коректно да поставят условия, преди да са чули какво мислят потенциалните партньори. Борисов се надява след спокойни преговори бързо да се състави кабинет, който да отговори на очакванията на хората.

Бойко Борисов - председател на ГЕРБ: ГЕРБ е длъжен да направи правителство, всяко друго решение ни връща във времето на Орешарски. ГЕРБ е задължен след волята на народа и след като сами предизвикахме тези избори и се препотвърдиха резултатите, които очаквахме, да направим правителство, отчитайки всички грешки и неразумни компромиси, които сме правили.

Борисов заяви, че са успели да убедят хората, че са по-добри от останалите партии.

Бойко Борисов - председател на ГЕРБ: Нашата партия е демократична, на нас демокрацията само ни е дала, нищо не ни е взела.Ние постъпихме морално. Подадохме оставка и се преброихме. Резултатът потвърди, че ГЕРБ трябва да бъде водеща партия в управлението.

Лидерът на ГЕРБ определи БСП като достоен съперник на изборите.

Бойко Борисов - председател на ГЕРБ: Срещу нас имаше достоен съперник – искам да поздравя колегите от БСП и техния председател г-жа Нинова за тази сериозна и мъжка битка. От доста време насам се озорихме в избори.

Борисов каза също, че България има редкия шанс догодина да бъде председател на Евросъюза и се нуждае от стабилно правителство, и от стабилна опозиция.

Бойко Борисов - председател на ГЕРБ: Представете си другите да бяха на наше място, какво шампанско и какви бонбони щяха да се разхвърлят.

Лидерът на ГЕРБ каза още, че няма да допуснат външна намеса във вътрешните работи на България.Борисов заяви, че от ГЕРБ са казали, че влязат ли в парламента ще предложат следващите избори да бъдат по мажоритарната система.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спокойно премина изборният ден в Лондон
Спокойно премина изборният ден в Лондон
​Как гласуваха българите в чужбина?
​Как гласуваха българите в чужбина?