Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Бойко Борисов е поискал съдействие от Фронтекс за подсигуряване на границите

Премиерът Бойко Борисов е поискал съдействие от Фронтекс за осигуряване на техника, кораби и хеликоптери, за да се подсигурят границите, става ясно от проведен телефонен разговор между него и канцлера Ангела Меркел.Меркел от своя страна е поела ангажимент да постави този въпрос пред Европейската комисия, както и да разговаря по темата с министъра на вътрешните работи на Германия за съдействие и помощ от тяхна страна. Премиерът и канцлерът на Германия са обсъждали все по-усложнената и тежка ситуация във връзка с мигрантската криза, съобщава Министерски съвет.

от БНТ
21:26, 28.07.2016
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
бойко борисов поискал съдействие фронтекс подсигуряване границите

Бойко Борисов е запознал федералния канцлер с предприетите от страната ни действия за гарантиране на сигурността и спокойствието по границите, включително и след събитията в Турция.

Премиерът е посочил, че той, министърът на отбраната и ръководството на МВР непрекъснато лично следят ситуацията по границите и се осигуряват допълнително служители, патрули и техника, което налага разходването на повече средства от бюджета.

В разговора си Бойко Борисов и Ангела Меркел са обсъдили поисканото от страната ни становище на ЕК за съгласуване на последващите действия на България след решението на Арбитражния съд в Женева във връзка с АЕЦ "Белене".

Тема на разговора са били и процедурите по "Южен поток", както и българската концепция за газов хъб, като министър-председателят е акцентирал на проектите, по които работим, информират от пресслужбата на МС.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Почина проф. Марин Димитров Тодоров
Почина проф. Марин Димитров Тодоров
Контрабандни цигари задържаха на Кулата
Контрабандни цигари задържаха на Кулата