НОВИНИ

Участъкът на АМ "Хемус" между Ябланица и Боаза ще бъде завършен предсрочно

Инспекция на строителството на магистрала "Хемус" в участъка между Ябланица и Боаза направиха регионалният министър Николай Нанков и шефът Пътната агенция инж. Светослав Глосов. На инспекцията присъства и премиерът Бойко Борисов. Вижте повече в прякото включване в обедните ни новини от Николай Минков

Николай Минков
от Николай Минков
11:48, 07.08.2018
7131
Чете се за: 01:15 мин.
У нас

Премиерът премина през цялото близо 10-километрово трасе, за да провери какво са извършили строителите от март месец досега. Той остана доволен и съобщи, че лотът ще бъде пуснат предсрочно и вместо март 2020 година, ще бъде отворен още през септември 2019 г.. Увери, че цялата магистрала "Хемус" от София до Варна ще бъде готова през 2024 г. Според него можело е да стане и по-рано, ако не се наложили извънредни плащания по проекти, които не са на правителството на ГЕРБ и Обединените патриоти.

Бойко Борисов - министър-председател: Не съм виновен аз, че миналата година платихме 6 милиарда и 700 и не мога да го чуя от вашата уста и това е. 3 милиарда и 700 за КТБ, милиард и 200 за руските реактори, милиард и 300 за американските. Я тези 6 милиарда си ги представете тук в трасе, това са 2 магистрали "Хемус". И нито дума не казвате по въпроса. Но нито аз съм съборил КТБ, нито съм договарял руски реактори, нито съм договарял американски централи. И ги платихме като попове, всички данъкоплатци. Ако не сме ние, няма да има магистрала "Хемус", не го е имало и няма да го има, ако не е ГЕРБ. Заедно с патриотите, защото не мога да говоря от наше име. Всичко това е като програма и коалиционна политика разписано.


;

Премиерът увери, че този участък от Ябланица до Боаза, ще струва по-малко от предвиденото и вместо заложените 80 млн. ще бъдат платени само 55, но не за сметка на качеството Други 620 млн. са вече отпуснати за ремонт на 200 училища и детски градини и за строежа на 10 нови училища. Той не подмина и темата с ареста на Митьо Очите и замесеният общински съветник от левицата:

Бойко Борисов - министър-председател: Има кой да си отговаря, голяма партия, винаги могат и такива да се вкарат. Ако очаквате да нападна г-жа Нинова, няма да го направя. Решението в такива случаи е гонене, махане и толкова, защото местните организации винаги могат да направят някоя беля. Така че не очаквайте да кажа нещо подобно, точно обратното.

Бойко Борисов съобщи, че правителството прави всичко, което е по силите, за да реши проблема с децата с увреждания. Нещо повече - днес вицепремиерът Томислав Дончев е представил пред родителите новият електронен регистър, а до края на годината ще бъдат отпуснати допълнително за този сектор 1 млн. лева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стабилно е състоянието на българските ученици, ранени при взрива в Болоня
Стабилно е състоянието на българските ученици, ранени при взрива в Болоня
Продължават спасителните операции след разрушителното земетресение в Индонезия
Продължават спасителните операции след разрушителното земетресение в Индонезия