НОВИНИ

Бойко Борисов се срещна с премиера на Кабо Верде

Възможностите за бизнес контакти, особено в сферата на туризма, обсъдиха премиерите на България и Кабо Верде. Борисов отбеляза, че в момента има студенти от Кабо Верде, които завършват образованието си у нас. Надява се, че броят им ще расте.

Вера Александрова
от Вера Александрова
10:49, 19.02.2018
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Посочи също, че Кабо Верде има много близки отношения с ЕС и Европейската народна партия и е една демократична страна в тази част на света. Жузе Юлисеш де Пина Корея е Силва посочи, че страната му има желание за сътрудничество в образованието и призова българския бизнес да инвестира в Кабо Верде.


Жузе Юлисеш де Пина Корея е Силва - министър председател на Кабо Верде: Отворени сме да приемем български инвеститори в различни сфери, особено в сферата на туризма. Туризмът представлява 25% от БВП на Кабо Верде, имаме годишно нарастване с около 20%. Кабо Верде може да е трамплин за европейските страни към Африканския континент, за европейски бизнес инвестиции.Предлагаме стабилност, доверие и предвидимост, така че е много нисък рискът за хората, които решат да инвестират в страната ни.
Бойко Борисов - министър председател на Република България: Страната е пример как би могло в един момент да се спре с непрекъснатите помощи за Африка, а в същото време миграционният поток оттам, особено през Либия-Италия, придобива огромни размери.С подобна политика може хората от Африка, с наша помощ и инвестиции в образование и икономика, да се задържат на своя континент. Това са над 300 млн. души, които „чукат на вратата ни“, ако не се вземат мерки. Надявам се в следващите месеци и години да работим активно в тази посока.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повишен е кредитният рейтинг на Гърция
Повишен е кредитният рейтинг на Гърция
Скандалът с Оксфам се разраства
Скандалът с "Оксфам" се разраства