НОВИНИ

Божидар Лукарски беше преизбран за председател на СДС

Божидар Лукарски беше преизбран за председател на СДС на 22-та отчетно-изборна конференция на партията. Той подаде оставка след загубата на парламентарните избори. През новия мандат Лукарски обеща да работи по-тясно с партийните структури и заяви, че СДС трябва да се закрепи като партия и да стане ядро за обединението на десните сили.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
18:10, 13.05.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Божидар Лукарски спечели надпреварата за лидерския пост с 521 гласа срещу 79 за конкурента му Тодор Грозданов, десетима са въздържаха, а гласуването беше явно. Още в началото на конференцията Лукарски се извини на съпартийците си, че като министър на икономиката е ограничил срещите си със структурите на СДС и обеща да навакса. Колкото до обединението в Реформаторския блок.

Божидар Лукарски, председател на СДС: Това обединение трябва да стане на основата на ясни принципи, не на парче както беше 2013-та година, нямаме бърза работа, коалиции се правят за избори, избори скоро не се предвиждат, аз мисля, че хоризонта на това правителство е по-дълъг, така че нашата основна работа е да си закрепим СДС, според мен дясното обединение трябва да се случва около ядрото на СДС, така като беше по времето на ОДС.

Лукарски предложи и програмна конференция през есента, на която да се обсъдят идеите за дясно обединение. Колкото до финансовото състояние на партията и дали СДС ще запази знаковата си сграда на "Раковски 134", Лукарски каза, че ще разговаря с ГЕРБ и премиера Борисов.

Божидар Лукарски, председател на СДС: Ще търсим такава подкрепа за промяна, която да дава възможност включително и на коалициите, които са минали 1 % да могат да запазват своите клубни помещения.

СДС ще работи и за ясна доктрина за България, за да се върнат младите хора в страната ни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна събарянето на незаконни обекти по плажа в Слънчев бряг
Започна събарянето на незаконни обекти по плажа в Слънчев бряг
Пътен полицай загина, след като го блъсна джип в Пловдив
Пътен полицай загина, след като го блъсна джип в Пловдив