НОВИНИ

БСП избира лидер на партията

БСП избира нов председател и ръководни органи на партията. Конгресът на социалистите се провежда днес и утре в НДК. Кои са кандидатите да оглавят БСП, вижте прякото включване на Вера Александрова.

Вера Александрова
от Вера Александрова
12:04, 07.05.2016
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Безспорно най-интересната част от конгреса е кой ще оглави БСП. Този път кандидатите за лидерския пост са рекорден брой - 28. Сред тях са имената на Михаил Миков, Корнелия Нинова, Кирил Добрев, Илияна Йотова, Таско Ерменков, Ангел Найденов, Георги Гергов, Красимир Янков, Валери Жаблянов.

Очакванията са сериозната битка да бъде между сегашния лидер Михаил Миков и Корнелия Нинова. Миков освен, че е подкрепен от много организации в страната, е в по-изгодна позиция, защото той организира конгреса.

Корнелия Нинова пък на предишния конгрес при гласуването за лидер се класира на трето място с резултат много близък до този на Драгомир Стойнев, който се яви на балотаж с Михаил Миков. Очакванията са за балотаж между Нинова и Миков.

Преди да се стигне до гласуване за лидер на партията, социалистите трябва да приемат няколко важни за тях документи. Гласуването ще е тайно с бюлетини в специално подготвени урни. То ще започне около 18 часа, а първите резултати ще станат ясни късно тази вечер или утре рано сутринта.

На конгреса присъстват 782 делегати и много гости от страната и чужбина.

Според Корнелия Нинова би било добре жена да оглави БСП.

"Току що си говорих с жена, която представлява френската делегация на конгреса и тя изрази такова мнение.Каза, че е феминистка и би се радвала жените да поемем нещата в свои ръце", каза Нинова пред камерата на "По света и у нас".

Още подробности за конгреса, както и какво каза в речта си сегашният лидер на партията Михаил Миков, вижте в прякото включване от НДК на Вера Александрова.



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
6000 румънци посрещнаха Великден край Варна
6000 румънци посрещнаха Великден край Варна
Русенец ще измине 25 000 км с велосипеда си
Русенец ще измине 25 000 км с велосипеда си