НОВИНИ

БСП: Липсата на кворум не е саботаж

Това не е саботаж. ГЕРБ са тези, които направиха гафа. Длъжни са да си осигурят кворум, за да върви работата на парламента. Това заяви народният представител от „БСП за България“ Александър Симов във връзка с проваленото поради липсва на кворум пленарно заседание.

bnt avatar logo
от БГНЕС
10:56, 27.09.2018
Чете се за: 00:40 мин.
У нас
бсп липсата кворум саботаж

„ГЕРБ още от 2013 година насам твърдят, че осигуряването на кворум е работа на мнозинството. Аз разбирам, че сегашното управление действа на принципа: „Като се издъниш, обвини БСП“. В този случай това просто не работи. Те си имат достатъчно депутати да си направят кворум, очевидно част от тях не си бяха направили труда да дойдат до зала“, коментира Симов.

Той подчерта, че голяма част от депутатите на левицата не са били в зала, защото са на срещи с избиратели из страната, а лидерът на партията Корнелия Нинова ще се среща с европейски посланици, на които трябва да представи изработената от БСП „Визия за България“.

„Ние имаме с какво да се занимаваме. Тези, които нямаме срещи, бяхме тук в зала, но пак ще повторя, че ГЕРБ решиха да си починат“, допълни Симов, визирайки липсващите депутати от управляващите, които са в командировка.


;

На въпрос дали народните представители от опозицията ще се регистрират в началото на утрешното пленарно заседание, той отговори: „Нека да видя дали ГЕРБ ще решат да се разходят до зала. Няма ние да осигуряваме техния кворум. Следваме техния принцип“.

Лаконични в коментара си бяха от ДПС. „Кворумът в това Народно събрание не е работа на опозицията. Това е цитат, а не мое твърдение“, каза лидерът на партията Мустафа Карадайъ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Всяка събота по БНТ1: Специализираното предаване „Туризъм.БГ“
Всяка събота по БНТ1: Специализираното предаване „Туризъм.БГ“
Задържаха заподозрени за убийството на словашкия журналист Ян Куциак
Задържаха заподозрени за убийството на словашкия журналист Ян Куциак