НОВИНИ

БСП отбелязва и Деня на труда

В София днес се провежда традиционния митинг шествие на БСП по случай деня на труда. Десетки членове и симпатизанти на левицата се събраха в центъра и отправиха своите послания по случай 1 май.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
13:13, 01.05.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

С лозунги "Не на бедността! Да - на справедливостта!" и с известната песен от филма "На всеки километър" от БСП започнаха шествието си, описа обстановката репортерът на БНТ Стоил Рошкев. По своеобразен начин бяха съчетани Великден и лявата идея, защото както заяви Михаил Миков, лявата идея и християнството споделят грижата за слабия и онеправдания.

Честването на 1 май започна от улица "Раковска", мина по ул "Гурко" и стигна до Борисовата градина.

В тези важни за БСП предконгресни дни Михаил Миков заяви, че силата на слабите винаги е била в единството и вярата в идеите.

Михаил Миков, председател на БСП : Българският работник получава четири пъти и половина по-ниска заплата от средноевропейската, въпреки, че произвежда само два пъти и половина пъти по-малко БВП, изчислено по покупателна способност. Ето това си заслужава битката! Ето това си заслужава ние да бъдем най-напред в тази битка! Битка за по-справедливо заплащане на труда! Битка за повече права на онези 98 %, които в крайна сметка създават благата в България!
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
100 години отпразнува най-старата жителка на Орешак
100 години отпразнува най-старата жителка на Орешак
Варненци посрещнаха Благодатния огън
Варненци посрещнаха Благодатния огън