НОВИНИ

БСП се разграничиха от оценката на Станишев за Бойко Борисов

БСП излязоха с декларация, с която се разграничават от думите на президента на ПЕС Сергей Станишев, че Бойко Борисов действа като държавник, а не като политик. В парламента от левицата обясниха, че имат противоположна позиция за управлението на премиера. От Полша Борисов посъветва социалистите вместо декларации да последват примера на европейските лидери, които, независимо от партийната си принадлежност, поддържат добри взаимоотношения помежду си.

bnt avatar logo
от БНТ
19:15, 05.07.2019
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Поводът за реакцията на ръководството срещу Станишев този път се оказа интервюто на лидера на ПЕС пред БНР, в което той каза, че може да работи с премиера Борисов и че той в неговите очи е държавник.

Стоян Мирчев - БСП: В Европа сме шампиони по корупция, в същото време в България бедността, работещите бедни са най-големи като процент - 1/3 от населението. Т.е. г-н Борисов за нас е провален политик и води България към дъното. Не можем да се съгласим с думите на г-н Станишев, че г-н Борисов е държавник и е наложително да се разграничим от това негово мнение.

Реакцията на премиера Бойко Борисов не закъсня. Пред журналисти в Полша, той обясни, че е нормална европейска практика политическите и държавни лидери да поддържат добри взаимоотношения, още повече, че Станишев бе част от спряганите за председател на Европейския парламент.

Бойко Борисов: Станишев е лидерът на ПЕС. Избрали са го цяла Европа, европейските социалисти за лидер. Аз не съм гласувал за Станишев. Аз съм го побеждавал на избори, но сме запазили нормално европейско поведение. Когато беше предложено неговото име, като българин, така и аз подкрепих Станишев.
Къде е драмата, в кое е драмата? И той ми каза едно "благодаря".

Бойко Борисов не пожела да коментира оценките на социалистите за неговото управление като премиер.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ново огнище на африканска чума при домашни свине у нас
Ново огнище на африканска чума при домашни свине у нас
 Задържаха българин в Барселона, обвинен за укриването на сем. Арабаджиеви
Задържаха българин в Барселона, обвинен за укриването на сем. Арабаджиеви