НОВИНИ

БСП внесе в НС искането за оставката на Емил Христов

Депутати от "БСП за България" внесоха в деловодството на НС искане за оставката на заместник-председателя на парламента Емил Христов. Поводът е, че преди седмица в парламента не бяха допуснати да влязат протестиращи майки на деца с увреждания. Според социалистите тези действия на Емил Христов са израз на цялостната политика на ГЕРБ.

bnt avatar logo
от БНТ
10:11, 27.04.2018 (обновена)
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Под искането за оставката са се подписали само депутати от "БСП за България. От ГЕРБ отново потвърдиха, че застават зад Емил Христов и не виждат основание за исканата оставка. ДПС тепърва ще обсъдят каква ще е позицията им по тази въпрос.

Антон Кутев - БСП за България: Повода знаем всички, това беше недопускането в сградата на НС на хората с увреждания , които представляваха протеста преди 1 седмица, но причинат, според мен, е много по - голяма и тя е, че действията на г-н Христов бяха всъщност , поредния израз на цялата политика на ГЕРБ към всички българи и по-специално към хората с увреждания.
Тома Биков - депутат от ГЕРБ: ПГ на ГЕРб стои зад зам- председателя на парламента г-н Христов, ще гласуваме против предложението на БСП. За нас това е пореден опит на БСП да превърне един технически проблем в политически. Симптом е на безидейност.Г-н Христов поднесе своите извинения на хората на които беше причинено неудобство.
Мустафа Карадайъ - председател на ПГ на ДПС: Ще се запознаем с мотивите на внесеното искане и ще вземем решение за нашето поведение.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво крие римската гробница край АМ Струма?
Какво крие римската гробница край АМ "Струма"?
Изтича срокът за подаване на декларацията за облагане на доходите
Изтича срокът за подаване на декларацията за облагане на доходите