НОВИНИ

​БСП започва подписка за спиране на сделката за продажбата на ЧЕЗ

БСП започва подписка за спиране на сделката за продажбата на ЧЕЗ, обяви лидерът на партията след среща с посланика на Чехия у нас. Корнелия Нинова предаде на Душан Щраух писмо до чешкото правителство с въпроси, свързани с продажбата на ЧЕЗ.

Вера Александрова
от Вера Александрова
20:16, 01.03.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Целта на БСП е с колективен иск да се спре сделката с продажбата на ЧЕЗ. След което българската държава да кандидатства наравно с други евентуални кандидати за закупуване на активи на дружеството.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Обръщаме се към тези хора, който е съгласен да съберем подписка, юристите да я оформят подходящо. Да внесем един колективен иск пред съдилищата или на Чехия, или на България, или и на двете места. И да поискаме от съда спиране на сделката.

Нинова определи като панически ход сутрешната среща на Гинка Върбакова в Министерския съвет.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Самият Борисов се докара до там, премиер на европейска държава, председател на Съвета на ЕС да се моли на Гинка от Пазарджик да прехвърли на държавата акциите. Мисля, че в по-унизително положение не сме били.

Посланикът на Чехия отказа коментар по сделката, даде положителна оценка за работата на ЧЕЗ.

Душан Щраух - посланик на Чехия в България: За тези 14 години в България ЧЕЗ допринесе за енергийната сигурност. И резултатите за българите са добри - всичко е модернизирано, няма спиране на тока в това студено време.

Щраух е категоричен, че не познава Гинка Върбакова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Възможно ли е държавата да придобие дял от ЧЕЗ?
Възможно ли е държавата да придобие дял от ЧЕЗ?
Художници дариха свои картини на ортопедичното отделение в Силистра
Художници дариха свои картини на ортопедичното отделение в Силистра