НОВИНИ

Част от автомобилните подлези във Варна не отговарят на условията за безопасност

Част от автомобилните подлези във Варна са в много лошо състояние и не отговарят на изискванията за безопасност. Това сигнализираха зрители на БНТ 2. Наша проверка показа, че на много места мазилката се рони, има големи пукнатини по стените, а осветлението не работи.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Петя Иванова, Илко Илиев
16:56, 09.02.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Част от съоръженията бяха ремонтирани през миналата година. Вече изцяло обновени са тези, на бул. Княз Борис по посока Златни пясъци. Други все още спешно се нуждаят от ремонт.


Жител на Варна:“Ами отчайващо е състоянието. Осветлението горе долу работи, мазилки падат, да не говорим за почистването. Аз претърпях инцидент при снега, не беше пипнат! И въобще не са осигурени за нормални преминаване.”
Жител на Варна:”Всички ние очакваме едно грижовно отношение от страна на Общината към своите данъкоплатци.”
Тихомир Тимов – началник отдел ” Общинска инфраструктура” - Община Варна: “Доста от подлезите са в критично състояние, тъй като те не са поддържани от доста време, не са извършвани ремонти по тях. Колегите от районните кметства извършват оглед и до края на месеца трябва да се види състоянието им, а на база на средствата, с които разполагаме те трябва да бъдат ремонтирани.”

Подлезите на улица Дубровник и на улица Мир са в много лошо състояние.

Тихомир Тимов – началник отдел ” Общинска инфраструктура” - Община Варна “Те ще бъдат ремонтирани по оперативна програма Региони в растеж . Кога ще стане? По принцип 2012 - 20 20 е срокът на програмата.”

В момента вървят процедури за проектиране и избор на изпълнители, обясни още Тилов. Едва след приключването им ремонтните дейности ще започнат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Университетска болница Света Анна в Аофия също остана без парно и топла вода
Университетска болница "Света Анна" в Аофия също остана без парно и топла вода
Отстраниха шефа на дирекция Инспекторат в МВР
Отстраниха шефа на дирекция "Инспекторат" в МВР