НОВИНИ

"Произведено в България"

"Да подкрепим българското" призовават производители на местни стоки и продукти в зала "Универсиада". За 12-та година в изложението "Златен лъв" участват предимно малки и средни предприятия, които предлагат своята продукция директно на крайния потребител без посредници.

Боряна Благоева
от Боряна Благоева
21:03, 20.04.2018
5888
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Възможност да опитате български мед, колбаси, вино и хляб, или пък да усетите аромата на българската роза. Всичко това предлагат над 90 фирми на изложението "Златен лъв", а неговите организатори са от Съюза "Произведено в България".

Христо Друмев - председател на Съюз "Произведено в България": Когато го основахме този Съюз преди почти 25 години, той е чисто патриотичен. Навсякъде рекламират и потикват потребителите да купуват местните стоки, защото в света най-големият участник в световната икономика, това са малките и средни предприятия.

Голяма част от участниците в изложението са семейни фирми, а бизнесът се предава от поколение на поколение. Семейство Илиеви, които произвеждат мед, учат своите деца и внуци на занаята. Признават, че обратната връзка с клиентите е много важна за тях.

Миряна Илиева - производител на пчелни продукти: На това изложение ние сме предложили някакъв продукт, клиентът го е купил, но на следващото ние вече имаме обратната информация. За нас няма по-сериозен резултат, ако дойде една майка и каже, тази зима детенцето не е боледувало.

Изложението на български стоки и продукти ще продължи до 29-и април.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Престижна награда за български фотограф
Престижна награда за български фотограф
Изграждат ограда на плажа Корал
Изграждат ограда на плажа "Корал"