НОВИНИ

Да спиш сред акули

Няколко щастливци ще имат късмета да прекарат една нощ в компанията на плуващи около тях акули. Разбира се, при гарантирана безопасност. Това е наградата за победителите в необичаен конкурс, организиран от Парижкият аквариум и уебсайт за наемане на апартаменти.

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
16:33, 29.03.2016
Чете се за: 00:45 мин.
Още
спиш сред акули

Опасно и вълнуващо. За хора със здрави нерви. Да прекараш нощта в спалня, заобиколена от плуващи акули, всъщност 35 акули от шест различни вида. Прозрачната конструкция е разположена сред три милиона литра вода. Издръжливостта ѝ е проверена в Средиземно море, изграждането ѝ е отнело 3 месеца. Победителите в конкурса ще получат преживяване, което едва ли ще забравят.

АН-СОФИ ФРЬОНОВ, съорганизатор на конкурса: "Ще им разкажем за живота и поведението на кулите. Ще имат възможност да нахранят бебе акула и след вечеря, ще могат да влязат в тази конструкция."

Ще бъдат избрани няколко двойки, които проявяват интерес към акулите. Изискванията към двамата победители са да са в добро здраве, над 18 години и заедно да тежат не повече от 190 кг, както и да могат да влязат и да излязат от необикновената стая.

След конкурса, помещението ще остане, но ще бъде използвано за научни цели. Леглото ще бъде премахнато, а в стаята ще се настанят изследователи, които ще изучават поведението на акулите.

ФРЕДЕРИК БОЙЛ, домакин на конкурса: "Има много заблуди за акулите. Заради филма "Челюсти" много хора ги смятат за кръвожадни убийци, които ядат гмуркачи, лодки и дори хеликоптери. Плувам заедно с акули от 13-годишен и никога не съм имал проблем."

Идеята е помещението под вода да даде на учените нова гледна точка към живота и навиците на акулите, заради възможността да ги наблюдават непрекъснато за дълги периоди от време.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Появи се снимка на похитителя от Ларнака с колан с експлозиви
Появи се снимка на похитителя от Ларнака с колан с експлозиви
Имунизационното покритие при децата се свива
Имунизационното покритие при децата се свива