САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Да спиш сред акули

Няколко щастливци ще имат късмета да прекарат една нощ в компанията на плуващи около тях акули. Разбира се, при гарантирана безопасност. Това е наградата за победителите в необичаен конкурс, организиран от Парижкият аквариум и уебсайт за наемане на апартаменти.

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
16:33, 29.03.2016
Чете се за: 00:45 мин.
Животът
спиш сред акули

Опасно и вълнуващо. За хора със здрави нерви. Да прекараш нощта в спалня, заобиколена от плуващи акули, всъщност 35 акули от шест различни вида. Прозрачната конструкция е разположена сред три милиона литра вода. Издръжливостта ѝ е проверена в Средиземно море, изграждането ѝ е отнело 3 месеца. Победителите в конкурса ще получат преживяване, което едва ли ще забравят.

АН-СОФИ ФРЬОНОВ, съорганизатор на конкурса: "Ще им разкажем за живота и поведението на кулите. Ще имат възможност да нахранят бебе акула и след вечеря, ще могат да влязат в тази конструкция."

Ще бъдат избрани няколко двойки, които проявяват интерес към акулите. Изискванията към двамата победители са да са в добро здраве, над 18 години и заедно да тежат не повече от 190 кг, както и да могат да влязат и да излязат от необикновената стая.

След конкурса, помещението ще остане, но ще бъде използвано за научни цели. Леглото ще бъде премахнато, а в стаята ще се настанят изследователи, които ще изучават поведението на акулите.

ФРЕДЕРИК БОЙЛ, домакин на конкурса: "Има много заблуди за акулите. Заради филма "Челюсти" много хора ги смятат за кръвожадни убийци, които ядат гмуркачи, лодки и дори хеликоптери. Плувам заедно с акули от 13-годишен и никога не съм имал проблем."

Идеята е помещението под вода да даде на учените нова гледна точка към живота и навиците на акулите, заради възможността да ги наблюдават непрекъснато за дълги периоди от време.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Появи се снимка на похитителя от Ларнака с колан с експлозиви
Появи се снимка на похитителя от Ларнака с колан с експлозиви
Имунизационното покритие при децата се свива
Имунизационното покритие при децата се свива