НОВИНИ

Дарители помогнаха на самотна майка да събере пари за операция на сина й

Вълна на съпричастност след наш репортаж. Само три седмици, след като ви показахме историята на самотна майка от Търговище, която се нуждаеше от помощ за операция на сина си, цялата необходима сума е събрана от дарения.

bnt avatar logo
от БНТ
07:19, 15.11.2016
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Историята на самотната майка Лидия и 7-годишният й син Божко, която се нуждаеше от финансова подкрепа за операция в чужбина, трогна мнозина. В дарителската сметка вече има нужните 6 500 лв. Човещина и милосърдие са проявили хора и фирма от цялата страна. Някой от тях дори са оставили пожелания за здраве и успех на болният от детска церебрална парализа Божко.

Лидия Гюрова, майка: "Благодарение на БНТ, на репортажа Ви, страшно много хора се отзоваха и съм много благодарна за съпричастността. Събрахме нужните средства за три седмици. В интерес на истината изобщо не съм очаквала. Просто има страшно голяма вълна на съпричастност".

След излъчения репортаж безброи поръчки получи Лидия за коледни сувенири, които тя изработва ръчно за да се грижи за детето си. От Община Търговище са й обещали при първа възможност да я включат в програмата за личен асистент. Добри хора ще й съдействат и за рехабилитация при водещи специалисти в София, след като се завърнат от операцията.

Лидия Гюрова, майка: „Декември пътуваме за Сърбия, ще се състои операцията, за което съм много щастлива".

Божко е първокласник и с израстването се нуждае от постоянни операции за подобряване на двигателната активност. В Сърбия ще му бъде направена безкръвна интервенция по руски метод, който все още не се прилага у нас.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арменка от Пловдив шие български народни носии
Арменка от Пловдив шие български народни носии
Водачи без шофьорска книжка са най-честите нарушители на пътя
Водачи без шофьорска книжка са най-честите нарушители на пътя