НОВИНИ

Самотна майка набира средства за операция на сина си

Самотна майка на болно дете събира пари за лечението му. Моченцето е с детска церебрална парализа и и вече е претърпяло 7 операции в българия. Шанс за него са специалисти във Сърбия но фонда за лечение на деца спира финансиранет она подобни процедури в западната ни съседка .Затова жената от Търговище решила да събира нужните средства чрез ръчно изработени сувенири, които продава на благотворителен базар.

bnt avatar logo
от Денислава Атанасова
19:11, 31.10.2016
12250
Чете се за: 00:57 мин.
Още

Божидар е първокласник и иска да ходи без притеснение на училище. Страда от детска церебрална парализа, която изисква непрекъснати операции и рехабилитации за поддържане на двигателната активност. От раждането си досега той е претърпял седем операции на крачетата и ръчичките. На практика Лидия е безработна, защото се налага да е до сина си. Не я одобрили дори за личен асистент. Разчитат на пенсията на Божко от 340 лв.

Лидия Гюрова, майка
„И аз съм първокласник, всеки ден съм с него, за да може ако има някаква нужда от мене аз да съм на една ръка разстояние. Всяка майка иска нейното дете да рита топка с останалите деца, да не бъде пренебрегвано."
Божидар
„Нарисувах три картини и едната я дадох на госпожата - с водните бои."

По съвет на руски специалисти на Божидар може да се извърши фибротомия - безкръвна и щадяща операция, след която няма обездвижване чрез шини и гипс. За съжаление тя все още не се извършва в България. В клиника в Сърбия искат 5 700 лв. за операцията, нужни са пари за път и престой. Самотната майка също прави малки крачки към голямата цел. Всеки ден твори ръкоделия, които продава чрез приятели и социалните мрежи.

Лидия Гюрова, майка
„Няма да ни стигнат средствата от това, което ще изкараме затова се обръщам към вашите зрители, ако може с нещо да помогне. Много се радвам, че има такива хора, които могат да ни подкрепят - с добри сърца."

В момента Лидия изработва коледни украси, които ще се продават на благотворителен базар през декември в подкрепа на Божко.

;

Ето и банковата сметка, ако желаете да помогнете:

ЦКБ АД - клон Търговище

CECBBGSF IBAN BG05 CECB 9790 40B8 562300

титуляр: Божидар Лидиев Георгиев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прекратиха временно издирването на изчезналия турист в Стара планина
Прекратиха временно издирването на изчезналия турист в Стара планина
Положиха гилза с пръст от Клисура на алеята на героите във Военната академия
Положиха гилза с пръст от Клисура на алеята на героите във Военната академия