НОВИНИ

ДБГ подадоха документи в ЦИК за участие в местните избори

Движение "България на гражданите" подадоха документи в ЦИК за участие в местните избори. Няма да се коалират с ГЕРБ, БСП и ДПС. Ще търсят партньорство с дясноцентристки партии, които не са заявили листи и кандидати. От Движението застават зад кандидатурата на Мая Манолова.

bnt avatar logo
от БНТ
19:33, 09.09.2019
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

От Движение "България на гражданите" смятат, че Мая Манолова може да се пребори със сегашния модел на управление на общината, който определят като феодален. Не се притесняват от нейното ляво минало и предварителните заявки за подкрепа от БСП.

Димитър Делчев - председател на Движение "България на гражданите": Г-жа Манолова е доказала, че може да работи с десните хора и поради тази причина ние ще настояваме да се сключи между нас една платформа за гражданско управление, която да гарантира, че в следващото управление ще има политики, които са важни за десните хора.

Първото, което ще поискат от Манолова, ако спечели, е пълен одит на Столична община и общинските предприятия. До този момент решението на Движение "България на гражданите" е да не подкрепят никъде в страната настоящ кмет на ГЕРБ. С кого ще се коалират още не е ясно. Разговорите им с малки дясноцентристки партии продължават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мая Манолова призова Йорданка Фандъкова да излезе в отпуск
Мая Манолова призова Йорданка Фандъкова да излезе в отпуск
63 % от лекарите са над 50-годишна вързаст
63 % от лекарите са над 50-годишна вързаст