НОВИНИ

Основаха гражданско сдружение ДНК - Движение за запазване на българската нация

Известни личности се обединяват в гражданско сдружение ДНК - Движение за запазване на българската нация. Основатели са телевизионният водещ и продуцент Андрей Арнаудов, певицата Хилда Казсян и водещия Ники Кънчев. Популярните лица заявиха, че нямат никакви политически амбиции.

Цвета Младенова
от Цвета Младенова
22:37, 31.03.2016
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
основаха гражданско сдружение днк движение запазване българската нация

Приоритетите на ДНК са стимулиране на раждаемостта - чрез законодателни инициативи и обществени кампании с участието на бизнеса. ДНК ще се борят за ново отношение към българите зад граница - с идеята да се създадат условия за завръщането на българите от чужбина. Популярните лица ще работят и за развитие на регионите - да се даде възможност на хората да разработят природните ресурси на региона, в който живеят.

Андрей Арнаудов - тв водещ и продуцент: "Нашата кауза е спасяването на нашето ДНК. Според ООН ние сме най-бързо изчезващата нация в света. За последните 25 години сме се стопили с 25%. По настоящем повече българи вече работят в чужбина, отколкото са активно работещите в България. Всичко това е статистика - невероятно, но е статистика. Това 100процентово показва, че нацията ни е в опасност."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Master of Art - първи международен фестивал за документални филми
Master of Art - първи международен фестивал за документални филми
Природозащитници искат да не се строи и зад защитените плажове
Природозащитници искат да не се строи и зад защитените плажове