НОВИНИ

Няма искане експертизата на "Булмаркет" да стане доказателство по делото Хитрино

Няма искане експертизата на Булмаркет да стане доказателство по делото за трагедията в Хитрино на 10 декември 2016 г. Това съобщи говорителят на Окръжен съд Шумен Стилиян Стилянов. Подсъдими по делото са двамата машинисти - Димитър Михнев и Радослав Петков.

bnt avatar logo
от БНТ
12:20, 21.03.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Днес в съдебната зала продължи гледането на видеозаписите от камерите на пожарната, които показват разположението на вагоните след дерайлирането на влака и операцията по вдигането им от жп линиите. На кадрите ясно се вижда, че дерайлирането на влака е започнало малко след завоя и пост 2, когато се откача цистерна. Кадрите, заснети с дрон, показват изкривени железопътни линии, а на места дори вдлъбнати в земята.

Предявени като доказателства бяха и снимки, които отразяват деветия ден след катастрофата. В съдебния процес предстои да се изгледа 24-часов видео материал, два часа аудиозаписи, които са между служители на гарата и машинисти и 7 000 фотоса. Като доказателство в съда все още не е предявена експертизата представена преди дни от фирмата Булмаркет.

Стилиян Стилиянов, говорите на Окръжен съд - Шумен: Към настоящия момент няма такова искане, тя е външна, тя не е предявена по надлежния процесуален ред, не е в хода на досъдебното производство въз основа, на което е образувано и това съдебно производство пред Окръжен съд-Шумен.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сърбия ще стимулира с 840 евро раждането на първо дете
Сърбия ще стимулира с 840 евро раждането на първо дете
„Боко харам” върна отвлечените през февруари ученички
„Боко харам” върна отвлечените през февруари ученички