НОВИНИ

Ден на отворените врати в окръжен съд Варна

На 21 април Окръжен съд -Варна ще бъде домакин на традиционния Ден на отворените врати. По този повод за пореден път съдии ще се срещнат с млади хора - в ученическа възраст, както и студенти.

ден отворените врати окръжен съд варна
bnt avatar logo
от БНТ
09:46, 20.04.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

През цялата учебна година съдебната институция е партньор с Икономическия университет - Варна и заедно реализират образователен проект "Младите и правосъдието". В рамките на този проект двете институции успешно доказаха, че съчетаването на академичното образование и юридическата практика могат да повишат правната култура на бъдещите икономисти, а получените знания да им бъдат полезни, както в професионалната, така и в житейската реализация.

Лекциите на магистрати в аудиториите на университета, съвместните срещи - дискусии, посещението на съдебни заседания в Окръжен съд - Варна, събудиха интереса на младите хора към работата на съдебната власт и трайно засилиха интереса към изучаваните правни дисциплини.

По тази причина и на 21 април, в Деня на отворените врати, предстои поредна среща на студенти-икономисти със съдии от Окръжен съд - Варна.

Втората група млади хора, които ще посетят съда, са ученици от десети и единадесети клас на СУ "Неофит Бозвели" - Варна. Магистрати от Окръжен съд - Варна вече се срещаха с тях през учебната година, в "Час на класа". Сега тийнейджърите ще влязат за първи път в съдебна зала и ще се запознаят с работата на съда отблизо. Това е второ посещение на деца от това училище от началото на проекта "Час по правосъдие", реализиран съвместно от Окръжен съд, Районен съд и Регионалното управление по образованието - Варна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 ВКС окончателно осъди Владимира Янева на една година затвор условно
ВКС окончателно осъди Владимира Янева на една година затвор условно
Русия блокира в ООН текст, осъждащ Северна Корея
Русия блокира в ООН текст, осъждащ Северна Корея