НОВИНИ

​Депутати от БСП предлагат да се закрие комисията по досиетата

Те внесоха законопроект, който да отмени сегашния Закон за досиетата. Предложението не първо такова за социалистите. Те настояват Комисията да премине в нова структура с името Институт за национална памет. От Реформаторския блок и ГЕРБ видяха в това опит на БСП да се скрият от подготвяните от управляващите промени, които предвиждат да се проверяват всички с кредити от КТБ, както и цесиите свързани с банката.

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
22:51, 28.01.2016
Чете се за: 00:21 мин.
У нас
​депутати бсп предлагат закрие комисията досиетата

Атанас Мерджанов, говорител на ПГ на БСП " Лява България": Самият факт, че последните няколко месеца изобилстват инициативите от представителите на управляващото мнозинство за разширяване на кръга на проверяваните, само по себе си говори за един лустрационен момент и хъс, който управляващите проявяват с разширяването на обсега и обхвата на тази комисия.

Мартин Димитров, депутат от ПГ на Реформаторския блок: Задавате си въпроса защо БСП толкова неистово иска закриване на комисията по досиетата. Една от причините е, че те разбраха, че ние ще настояваме новите кредитни милионери да бъдат проверени за принадлежността към държавна сигурност по тази причина те вече не искат да има комисия, за да няма проверка

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Станимир Каролев и Васил Терзиев с приз Буров
Станимир Каролев и Васил Терзиев с приз "Буров"
Премиерът на Унгария гостува в България
Премиерът на Унгария гостува в България