НОВИНИ

​Депутатите гледат на първо четене Закона за концесиите

Депутатите ще гледат Закона за концесиите на първо четене. Той беше приет от предишния парламент, но президента го върна за ново разглеждане, след разпускането на 43-тото Народно събрание. В студиото на "Денят започва" Данаил Кирилов от ГЕРБ съобщи, че са направени промени в част от разпоредбите. По съществените от тях засягат така наречените запазени концесии, в които работят хора с увреждания. Народният представител от БСП Манол Генов коментира пред БНТ, че групата на левицата ще иска максимално удължаване на срока за внасяне на промени между първо и второ четене на закона.

bnt avatar logo
от БНТ
09:01, 08.06.2017
Чете се за: 00:21 мин.
У нас
Данаил Кирилов - депутат от ГЕРБ: "Колегите много настояваха да се увеличи процента с оглед, да не се манипулира, да не се създават изкуствено дружества, да не се злоупотребява с лица в неравностойно положение. Другата промяна касае сроковете - в смисъл, не с оглед на тяхната промяна като граници, а с оглед изричността на съгласуването с НС и с общинските съвети."


;
Манол Генов - депутат от БСП: "Ние задължително ще подкрепим транспонирането на всички европейски изисквания, които са заложени в този закон. Вече другите мотиви, с които се маскират определени действия - смятаме да ги извадим наяве. И да постигнем политически консенсус между всички. И не да бъде приет със 70 гласа, както преди, а със 170."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иран определи като отвратителна реакцията на Тръмп след атентатите в Техеран
Иран определи като "отвратителна" реакцията на Тръмп след атентатите в Техеран
Започва авариен ремонт на източното крило на Рилския манастир
Започва авариен ремонт на източното крило на Рилския манастир