НОВИНИ

Депутатите отхвърлиха втория вот на недоверие към кабинета "Борисов 3"

Мнозинството депутати отхвърлиха втория вот на недоверие към кабинета "Борисов 3", внесен от левицата заради провал в сектор "Сигурност". 131 депутати от ГЕРБ, Обединените патриоти, "ВОЛЯ" и един независим депутат подкрепиха правителството.

Надежда Василева
от Надежда Василева
18:45, 29.06.2018
Чете се за: 01:16 мин.
У нас

Опозицията срещу властта. Втори опит за последните 6 месеца. Този вот на недоверие влезе в парламентарната история като първият без истински дебати и поредният с предизвестен край.

Против кабинета гласуваха БСП, ДПС и вече бившият ляв депутат Спас Панчев. А в подкрепа на властта не беше отчетен гласът на лидера на Атака. Според него причината е техническа.

Волен Сидеров - председател на ПГ на Обединените патриоти: Пултовете са много зле, не работят, трябва да се смени цялата система.
Опозицията е в правото си да внася вотове само че трябва повече професионализъм. По-високо билото, майстори, както казваше Селинджър.
Ние бяхме председатели на Съвета на ЕС, и нямаше мнение от страна на нашите гости, на нашите партньори, което да беше отрицателно. Всички говориха и повтаряха, че България е стабилна.
;

ДПС посочиха, че има примери за пробив в националната сигурност.

Халил Летифов, зам.-председател на ПГ на ДПС: Тази коалиция е вредна за България и тя няма да даде нищо ползотворно.
;

От ляво пък заявиха, че е въпрос на време да подготвят трети вот. Дадоха за пример здравеопазването и транспорта.

Драгомир Стойнев, зам.-председател на ПГ на "БСП за България": Тази продажна политика на сегашното правителство и в ред други сфери могат да доведат до вотове на недоверие.
За съжаление управляващото мнозинство с явната подкрепа на г-н Марешки бодро застават зад правителството. И тази система на разпад в сигурността ще продължи.
Веселин Марешки, председател на "ВОЛЯ": Единственият резултат, който постигнахте онзи ден, беше, че свалихте още надолу и без това ниския рейтинг на институцията.
;

От ГЕРБ определиха мотивите за вота като популистки.

Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ: Сега отново сме с признание за усилията, които прави точно този МС, със усилията, които прави точно това парламентарно мнозинство, за да подкрепя законодателно, за да може те да си свършат своята работа. Колеги от БСП, вие не можете да бъдете алтернатива на днешното управление. А по тема "Сигурност" това е просто смехотворно.
Валентин Радев - министър на вътрешните работи - Считам, че се справяме - поне така си мислим ние, сравнително добре.
Лично аз се притеснявам и леко се срамувам от това, че не се получиха дебати там. Но поне да ни посочат кривиците, защото няма как да не правим грешки.

Според ГЕРБ, управлението е успешно и трябва да изкара пълния си мандат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подписахме договора с Гърция за строеж на газопровод
Подписахме договора с Гърция за строеж на газопровод
Висока оценка за европредседателството ни в Брюксел
Висока оценка за европредседателството ни в Брюксел