НОВИНИ

Десислава Атанасова: По казуса "КТБ" изпълнителната власт свърши доста работа

По отношение на казуса "КТБ" беше свършено доста от изпълнителната власт - това заяви в студиото на "Още от деня" Десислава Атанасова - зам.-председател на Комисията по правни въпроси в НС и депутат от ГЕРБ. Тя допълни, че в НС беше създадена временната комисия, която разследваше източването на КТБ, чийто доклад се потвърждава от доклада на Аликс Партнърс.

десислава атанасова казуса ктб изпълнителната власт свърши доста работа
bnt avatar logo
от БНТ
18:54, 29.03.2016
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

"Вече има и законодателни промени, които минаха на първо четене в пленарна зала през изминалите седмици, в правната комисия разгледахме Закона за банковата несъстоятелност по отношение на това доклада на Аликс Партнърс да стане публичен. Предполагам, че през следващите няколко седмици това ще бъде възможно, защото сме внодени от идеята за максимална публичност и прозрачност и осветляване на всички процеси по отношение на КТБ през годините. Следя докладите на синдиците, които се обявяват от фонда за гарантиране на влоговете, а също и всички данни, които МФ публикува, свързани пряко със законодателни промени или взаимодействието с Аликс Партнърс, докато тяхната работа се следеше в детайли. Надявам се, че наистина този доклад ще помогне и българските граждани да имат все повече увереност в това, че държавата в лицето на всичките си институции прави всичко възможно тези средства да се върнат на кредиторите", допълни Десислава Атанасова.

На въпрос дали ще бъдат изненадани избиратели с някакви промени в Изборния кодекс преди президентските избори, Десислава Атанасова отговори: "В момента има подписка на български граждани, която е внесена в парламента за разглеждане - за референдума и има голяма вероятност референдум да се проведе преди президентските избори. Съществува такава вероятност и на президентските избори да се гласува по правила, които българските граждани зададат. В момента има над 14 законопроекта за промени в Изборния кодекс, които се обсъждат. Голяма част от тях вече бяха приети миналата седмица и от правната комисия, и от пленарния състав на НС. Сега сме сформирали една работна група, която работи и се надявам, че в рамките, които е създал пленарния състав на НС да приключим до 15 април и да имаме вече представяне на предложенията за нови правила в Изборния кодекс."

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Личните лекари в Ямбол ще стачкуват почасово и в сряда
Личните лекари в Ямбол ще стачкуват почасово и в сряда
Бой след лека катастрофа в Люлин
Бой след лека катастрофа в "Люлин"