САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

​Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров излизат утре от ареста

Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров излизат утре от ареста. Условието обаче е Министерството на правосъдието да осигури гривни за мониторинг, каквито обаче в момента действащи няма.

от БТА
14:46, 21.12.2018
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
​десислава иванчева биляна петрова петко дюлгеров излизат ареста

В определението си съдия Иво Хинов, който за трети път постановява освобождаването на тримата, записа, че те може да напуснат ареста, но домашният им арест трябва да се контролира с гривни. Според юристи още от 2016 година такава възможност в закона има. Практически обаче такава система няма изградена.

В същото време прокуратурата протестира освобождаването на тримата подсъдими за подкуп. От обвинението първоначално са поискали спецапелативният съд да спре действието, което поражда определението за освобождаване. Снощи, в 17.00 часа, обаче от спецпрокуратурата са изтеглили специалното си искане за спиране.

Така, ако МП намери гривни за контрол на Иванчева, Петрова и Дюлгеров, те ще излязат утре от ареста в 12.00 на обяд. Не е ясно какво ще се случи, ако такива технически средства не бъдат намерени, защото в определението на съда ясно е посочено, че домашният им арест трябва да се изпълнява при това условие.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
​Пълното пускане в действие на новото летище Истанбул ще става постепенно
​Пълното пускане в действие на новото летище "Истанбул" ще става постепенно
Разбиха престъпна схема за фалшиви дипломи в Шумен (СНИМКИ)
Разбиха престъпна схема за фалшиви дипломи в Шумен (СНИМКИ)