НОВИНИ

4-годишно дете се удави в напоителен канал

Момиченце на 4 години се удави в напоителен канал, който минава през пазарджишкото село Ветрен дол. Трагедията е станала вчера следобяд. Детето е било на мястото със свои по-големи приятели, когато се е подхлъзнало и паднало в бързата вода. Спасителните екипи са го открили 2 километра по-надолу по течението.

bnt avatar logo
от Нели Ангелова
19:36, 03.04.2016
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Според хората, които живеят тук, децата са чакали да приберат домашните животни. По това време те се връщат от паша.

- Един овчар ги пасе и те идват да чакат овцата, тук си играят, играят и чакат овцата. Един дядо викаше така на мен: Булка, тая река е удавила 7 деца! Вика - пази си децата и ето кара, кара и пак едно детенце.

На мястото, където Петя се е подхлъзнала, водата стига над половин метър, а заради силното течение, другите деца не са успели да ѝ помогнат. Веднага са повикани спасителни екипи и полиция. Два часа по-късно тялото на малкото дете е намерено по-надолу, оплетено в храстите.

За последните години 4-годишната Петя е четвърта жертва, която взима напоителния канал. Селото и роднините ѝ настояват за спешни мерки.

- Като не е заградено там, много ясно, че ще падат, те са малки деца. Нямаше никой с тях, две деца.

- Да се оправи канала, защото може и други деца да пострадат така.

Каналът е собственост на "Напоителни системи". Кметът на Ветрен дол многократно е сигнализирал, че съоръжението не е добре обезопасено. Последно е писал писмо на 8-ми март, в което иска да се поставят парапети на мостовете над канала.

Димитър Христосков - кмет на с. Ветрен дол: Тук при инцидента, видимостта е 20 метра не повече. Тази мантинела аз съм я слагал с подръчни средства. В крайна сметка те я карат тая вода. На тях им трябва, те печелят от нея и те трябва да си поддържат трасето в изправност, за да няма инциденти, защото сега е паднало отстрани детето, другият път може през моста да падне.

Почерненото семейство също живее близо до мястото на инцидента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министерството на спорта иска по-строг контрол върху хранителните добавки
Министерството на спорта иска по-строг контрол върху хранителните добавки
Кампания Великден за всеки - Дари празник на баба и дядо
Кампания "Великден за всеки" - "Дари празник на баба и дядо"