НОВИНИ

Отново инцидент на въртележката в парка "Заимов"

3-годишно момиченце от София пострада, след като падна от известната въртележка "На леля Таня" в парка "Заимов". Детето е с охлузни рани по цялото тяло и е в шок. Родителите са подали жалба в 5-то районно полицейско управление, а в понеделник ще подадат жалба и в Столичната община. Сагата около прословутата въртележка до театър София е от години. Столичната община я е обявила за напълно незаконен обект, но макар и с изключен ток, тя продължава да работи.

Зоя Велинова
от Зоя Велинова Оператор: Антони Мирков
18:37, 18.03.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Въртележката отдавна не се движи на собствен ход, но тъй като децата са привлечени от шарените колички, леля Таня заедно с родителите я въртят ръчно, за което те плащат 1 лев.Така е било и днес, когато Даниел качва 3-годишната Елена на въртележката.

Даниел Марков - София: Тя седеше тук, аз я гледах оттам. Обърнах се да видя по-голямата дъщеря. Като я погледнах отново, тя вече беше паднала отдолу... Ожулена е, ударена, плачеше много.
БНТ: Платихте ли за въртележката
Даниел Марков: Да, 1 лев.
Мария Маркова - София: Няма никакви предпазни колани. Опасно е когато си върху въртележката, но тя е опасна и за децата извън нея, когато се затичат към въртележката да не се ударят в нея.

Веднага след инцидента въртележката е била заключена.Родителите в района са раздвоени дали да се запази тази стара атракция. Последният граждански протест срещу разрушаването й беше преди година.

Тогава кметът на район Оборище заяви, че въртележката е стара, от 1993 година, от дълги години вече няма договор за съществуването ѝ и е напълно незаконна. Общината планира на нейно място да изгради сцена за концерти, както е по настоящия план на парка, но това така и не се случва.

Родителите на малката Елена питат колко още деца трябва да пострадат - за да накарат столичната община да предприеме ...

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близки на Ахмед Моллов: Не сме заблудили дарителите с призивите за помощ
Близки на Ахмед Моллов: Не сме заблудили дарителите с призивите за помощ
Форумът Кран Монтана иска по мирен път да се решат конфликтите в Африка
Форумът Кран Монтана иска по мирен път да се решат конфликтите в Африка