НОВИНИ

Деца събират дарения за възрастни хора

За трета поредна година ученици събират дарения в помощ на възрастни и хора с увреждания в Северозападна България. Този път към получателите се присъединяват и деца с увреждания от социален комплекс в Мездра. Събирането на хранителни продукти продължaва днес и утре. Във вторник даренията ще бъдат занесени на нуждаещите се.

Цанка Николова
от Цанка Николова
12:48, 14.12.2019
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

В село Зверино от кампанията "Запази доброто" дарения ще получат 20 пенсионери и самотни родители. От кметството ги посочили, тъй като те са и в списъците за социално подпомагане.

Стоян Петров, кмет на село Зверино: За мен това е една хубава инициатива, която трябва да върви напред с годините. Хората от Зверино мисля, че ще бъдат доста позитивно настроени с тази помощ.

Сред тях е и Иван Ангелов, който отглежда сам петте си деца. Работи сезонно като строител и няма постоянни доходи. От няколко месеца е и със счупен крак, след инцидент в гората, докато рязал дърва за огрев през зимата. Трудно стига до магазина, за да пазарува. Иван вече е решил и за какво ще използва дарените хранителни продукти.

Иван Ангелов, с. Зверино: Баница ще се направи, ще има скара, като както винаги. Торта ще им взема. Благотворителността е нещо, което всеки трябва да го прави.

Такъв пример за трета година дават и десетина младежи.

Илияна, инициатор на кампанията: Това, което ни кара да продължаваме да го правим, е усмивките на децата, на хората, като видят, че има някаква загриженост, че на някой му пука за тях.
Катерина, инициатор на кампанията: Мисълта, че има забравени възрастни хора, които няма кой да им донесе хляб, няма кой да им донесе брашно, а те сами не могат да отидат, ме кара да си мисля, че някой друг трябва да го направи.

Илияна, инициатор на кампанията: Не просто отиваме да им дадем някакви неща, ние отделяме време, говорим си с тях, те ни разказват за начина им на живот.

55 семейства от градове и села в Северозападна България ще получат хранителни продукти за празниците, а даренията са предимно от млади хора.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дядо Коледа и Снежанка раздадоха подаръци в специален коледен влак
Дядо Коледа и Снежанка раздадоха подаръци в специален коледен влак
Плевенски лекари извършиха иновативна операция
Плевенски лекари извършиха иновативна операция