НОВИНИ

Деца записаха нов вариант на песента "Ако си дал"

Вечната българска песен "Ако си дал", изпълнена през 1978 г. от големия Емил Димитров оживя в нова версия. Този път тя е реализирана от 18 деца от 4 града, които творят в музикална школа в Търговище. Към песента е заснет и видео клип в коледен дух. Музикалният проект е реализиран с помощта на благодетели.

bnt avatar logo
от Денислава Атанасова
09:50, 23.12.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Деца на възраст от 7 до 18 години изпълняват новата версия на песента "Ако си дал". В новото звучене е включено изпълнение на цигулка, както и солово и хорово изпълнение.

Десислава Станкова, ръководител на музикална школа "Ню войсес", Търговище: Дадохме нов живот на нещо, което ако някой го е забравил, да си припомни и ако не - поне младите хора да се докоснат до нещо, което е във времето.
Дете: Това е една много велика песен и почти всеки българин трябва да я знае.

Музикалните предпочитания на децата сега са много по-различни от тези на поколението, когато е създадена песента. Затова се наложило текстът да бъде разтълкуван от ръководителя на школата предварително, за да могат децата да достигнат до самото послание.

Десислава Станкова, ръководител на музикална школа "Ню войсес", Търговище: След като разговаряхме успяхме да достигнем до емоцията в самата песен, затова и най-трудно ни беше със самия аудио запис, който се проточи доста дълго.

За осъществяването на проекта, своето съгласие е дал и Емил Димитров-син.

Десислава Станкова, ръководител на музикална школа "Ню войсес", Търговище: Той като чу страшно много се изненада и ми каза: "Повече от чудесно е това, което сте направили!

Песента вече има заснет видео клип, а децата я изпълняват и на концерти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Зимни приказки от лед разказват скулптори от шест държави в Русе
​Зимни приказки от лед "разказват" скулптори от шест държави в Русе
Да изберем българската пуйка пред вносната за Коледа
Да изберем българската пуйка пред вносната за Коледа