НОВИНИ

Детски панаир се провежда за първи път в Добрич

Над 40 безплатни ателиета за децата на Добрич през уикенда. В града се провежда първото издание на Детски панир, а стотици малчугани се забавляваха в първия ден от инициативата.

bnt avatar logo
от БНТ
09:42, 21.05.2017
Чете се за: 00:48 мин.
Още

Ателиетата са разположени на площада в центъра на града, а специални изненади има в сградите на художествената галерия, музея и етнографската къща. За децата, които се интересуват от изкуство, има работилници по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство.

„Правят модели на едни хубави момиченца и момченца съответно, платове, с лепене, много са доволни. Доволна ли си? Да, че могат да творят. Много се вълнувахме, тази сутрин сме станали в 8 часа, за да дойдем, от вълнение. Съвсем безплатно и достъпно, което е чудесно."

Особен интерес предизвика ателието Отряд за бързо гърмене.

Наско Стаменов - корпус за бързо гърмене
„Тук се правят зрелищни физични опити, за деца от всякакви възрасти. Някой са с огън и пламъци, други са с цвят, но всички са интересни.

Малчуганите имаха възможност да влязат и в истинска пожарна кола и да усетят вълнението от работата на огнеборците.

Станка Желева- председател на фондация „Изиарт"
„Има голяма нужда от такива културни, безплатни събития за деца, с които ние ги провокираме и им даваме достъп до най-различни културни ателиета, изкуство, култура, спорт, наука. Неща, които родителите им може би не могат да си позволят, отворено е за всички, могат да се забавляват. Много често децата откриват нещо, което никога не са предполагали, че съществува."
Йордан Йорданов-кмет на Добрич
„Над 40 различни ателиета, за всички възрастови групи, децата и подрастващите до към 16 годишна възраст. Мисля че е своеборазен празник за нашия град."

Детският панаир продължава и днес.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нощ на музеите и галериите във Варна
Нощ на музеите и галериите във Варна
Фестивал на крафт бирата в Пловдив
Фестивал на крафт бирата в Пловдив