НОВИНИ

Диана Йорданова: Обсъждаме законодателни промени срещу некоректните работодатели

Законодателни промени срещу некоректните работодатели ще предложи времената парламентарна комисия за проучване на случаите на неизплатени заплати. Това съобщи в "Денят започва" председателят й Диана Йорданова. По думите й, народните представители в комисията вече обсъждат предложенията за промени в седем закона на омбудсмана и синдикатите.

bnt avatar logo
от БНТ
08:47, 18.05.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
Диана Йорданова, председател на временната комисия за проучване на случаите на неизплатени заплати: "Комисията вече има три проведени заседания. Предстоят още. Изслушали сме представители на всички институции - Агенция по труда, НОИ, НАП, Фонда за гарантиране на вземанията на работници и служители, омбудсманът на Република България, за да стигнем до основните причини да се стигне до неизплащане на заплати и какви законови мерки бихме могли да вземем. Има доста остра социална чувствителност по темата. Изслушахме както работодателите, така и представители на синдикалните организации, за да чуем и двете страни. Радващото е, че случаите на неизплащане и некоректни работодатели намалява в годините. Това значи, че Инспекцията по труда си върши работата."


Диана Йорданова: "Прехвърлянето на фирми сме го ограничили в момента. В момента на мода е прехвърлянето на дялове на съдружници. Обмисляме законодателна промяна в тази посока, не за да спираме активността на юридическите лица, напротив, да бъдат по-спокойни самите те. Освен да бъдат проверявани за данъчни задължения, лицата да бъдат проверявани за това, дали имат издадени или влезли в сила наказателни постановления или съдебни решения.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Варна с най-много новопостроени жилищни сгради
Варна с най-много новопостроени жилищни сгради
Маргарита Бакрачева: Имаме малко по-изкривена представа за действителността
Маргарита Бакрачева: Имаме малко по-изкривена представа за действителността