НОВИНИ

Директорът на "Терем" отхвърля нападките срещу него

Отговорът на "Терем". Председателят на борда на директорите на дружеството определи като лъжи и манипулации публикациите по негов адрес. На специална пресконференция Стоил Яков заяви, че дружеството няма сключен договор с юрист от кантората на Радан Кънев.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
12:06, 18.03.2016
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Адвокат Васил Танков е кум на Радан Кънев, но не е част от кантората, в която политикът има участие, заяви Стоил Яков. Юристът е назначен по негова лична молба заради качествата си на адвокат.

Стоил Яков - председател на Борда на директорите на "Терем": Това е лъжа номер 1. Терем ЕАД няма сключен договор с кантората на Радан Кънев. "Терем" има сключен граждански договор с юриста, според мен блестящ юрист Васил Танков.

В "Терем" няма правен отдел, има един юрист, който в момента е в майчинство, а назначеният служител по заместване също му предстои да излезе в майчинство, заяви още той.

Васил Танков според него е сполучлив избор - успял е да върне в активите на дружеството почивна база на брега на морето, почти на финала е на връщането на част от офиса на дружеството, както и на имоти, отдадени на нереално ниски цени.

Според Яков за тези 9 месеца в дружеството са създадени нови правила за работа, които дават финансови резултати. За сравнение през 2013-та година "Терем" има 284 хиляди лева печалба. През 2014-та вече е с 5 милиона и 140 хиляди лева загуба. За 2015-та очакваната печалба е 3 милиона лева.

Стоил Яков - председател на Борда на директорите на "Терем": Как ние за 9 месеца успяхме да направим 8 милиона разлика в полза на Терем?

Как си обяснявате тези атаки срещу вас?

Стоил Яков - председател на Борда на директорите на "Терем": Само по един начин - и това е свързано с моята партийна принадлежност.

В прокуратурата от месеци има подаден сигнал от Яков за слабите финансови резултати на дружеството преди 2015-та година. Има ли движение по преписката обаче той заяви, че не може да коментира.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иранката, на която бе отказана международна закрила, остава в Несебър
Иранката, на която бе отказана международна закрила, остава в Несебър
Изтича срокът за плащане на данък куче
Изтича срокът за плащане на данък "куче"