САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

До 15 февруари училищата ще обявят как ще образуват бала за прием след 7-ми клас

До 15 февруари 2017 г. педагогическите съвети на училищата след 7-ми клас трябва да посочат как ще образуват бала за прием с оглед на своята специфика. Това съобщава пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

от БТА
16:08, 01.02.2017
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
февруари училищата обявят образуват бала прием клас

В балообразуването задължително ще участват два общообразователни учебни предмета от свидетелството за основно образование, изучавани в задължителната подготовка. Кои ще са те решава педагогическият съвет на съответното училище.

Определен брой точки ще носят също резултатите от националното външно оценяване по български език и по математика. И двата предмета се включват задължително, но всяко училище има свободата да прецени каква тежест ще имат резултатите при кандидатстването за различните профили и специалности.

Очаква се в петък, 3 февруари, в Държавен вестник да бъдат обнародвани промени в Наредба номер 10 за организацията в училищното образование. Те позволяват на средните училища да определят допълнителни елементи при балообразуването. Такива могат да бъдат резултатите от олимпиади и/или състезания по учебни предмети, по които не се провежда национално външно оценяване.

Изпит за проверка на способностите ще включват в бала за прием в училищата с профил "Изобразително изкуство", "Музика" и "Физическо възпитание и спорт", както и със специалности в сферата на изкуствата от Списъка на професиите за професионално образование и обучение.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Освобождават от данъци семейства с новородени в община Дупница
Освобождават от данъци семейства с новородени в община Дупница
​ЦИК ще трябва да осигури машини за гласуване във всички секции на изборите
​ЦИК ще трябва да осигури машини за гласуване във всички секции на изборите