НОВИНИ

До края на годината въвеждат електронни гривни за проследяване срещу бягство

До края на годината ще бъдат въведени първите електронни гривни за проследяване срещу бягство от правосъдието - това съобщи днес в Стара Загора Министърът на правосъдието Цецка Цачева. Тя връчи сертификати на магистрати, полицейски служители и социални работници, които завършват обучение на тема „Права на децата, специализация по младежко правосъдие за професионалисти в България.

bnt avatar logo
от БНТ
14:07, 21.09.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Цачева каза още, че първите 250 устройства ще бъдат поставени на хора, лишени от свобода, работещи на външни обекти, такива, които са в отпуск и в някои от затворите. Правосъдният министър бе категоричен, че те не са достатъчни, но ще бъдат наблюдавани как ще заработят в практиката. В Стара Загора Цецка Цачева коментира и случая с намерения боен пистолет във Врачанския затвор. Там е разпоредена пълна проверка.

Цецка Цачева, министър на правосъдието: Намерени са части от пистолет, които тепърва експертизата предстои да установи дали всички те съставляват в цялост годно оръжие или не. В момента се извършват разследващи дейности. Самият факт, че макар и на части, подобни вещи се намират на територията на затвора за мен е обезпокоително, категорично недопустимо и във всички случаи това означава неизпълнение на служебните задължения от длъжностите и служебните лица, които са допуснали подобно внасяне в затвора. Те няма как да попаднат в помещението, в което то е открито.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Холандското летище Схипхол отмени над 100 полета заради силен вятър
Холандското летище "Схипхол" отмени над 100 полета заради силен вятър
Повече от 100 са жертвите на преобърнатия ферибот в Танзания
Повече от 100 са жертвите на преобърнатия ферибот в Танзания