НОВИНИ

До края на месеца ще завършат ремонтите по "Тракия", продължават тези по "Хемус"

Три са ремонтите, които ще продължат на автомагистрала "Хемус" и през лятото - виадуктите на 20 и 34 километър и лявото платно на тунел "Витиня". А ремонтите по АМ "Тракия" на 13, 15, 17 и 18-ти километър се очаква да приключат до края на месеца. Това каза пред БНТ директорът на дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура“ в АПИ Иван Досев.

bnt avatar logo
от Антоанета Чакандракова
09:11, 14.06.2019
Чете се за: 01:11 мин.
У нас

Иван Досев каза, че ремонтите, които ще продължат на автомагистрала "Хемус" и през летните месеци са три:

"Това е виадуктът на 20 километър при село Потоп, виадуктът след тунел "Витиня" на 34 километър при "Коренишки дол" и лявото платно на самия тунел. Това са ремонтите, които ще продължат и през летните период и след това, защото са по-сериозни и времето, което ни е необходимо да ги изпълним, е по-продължително".

Носещите колони на виадуктите не е правен от самото им построяване. Досев обясни, че тези ремонти са належащи и без тях магистрала няма как да изпълнява функциите си.

В тунел "Витиня" се правят аварийно-укрепителни дейности с цел превеждане в съответствие с европейска директива 54 за норми за безопасност и сигурност в тунелите.

Организацията на движението е такава, че когато има задръствания при "Витиня" през обходния път (стария път между София и Ботевград) се пропуска леко натоварената посока, а силно натоварената посока минава през дясната тръба на тунела.

Досев отправи апел към шофьорите да тръгват на път отпочинали, да не се изпреварват неправилно, да спазват ограниченията на скоростта и да не се движат в аварийната лента, тъй като при инцидент, това е единственият начин на линейки и пожарни да достигнат до пострадалите. 1000 лева е глобата за движение в аварийната лента.

Гражданите могат да сигнализират на телефон 112 и в ситуационния център на АПИ. В ситуационния център на телефон 0700 130 20 гражданите може да се подава информация за нередности по пътя, например предмети на пътното платно.

"Ще направим всичко възможно по "Тракия" да приключим ремонтите в рамките на този месец"

Това са ремонтите на 13, 15, 17 и 18-ти километър от магистралата.

На пътен възел "Цалапица" при 112 километър движението беше затворено в началото на седмицата. От тази сутрин отсечката е пусната за движение. Машините на АПИ и на фирмата изпълнител вече се изтеглят.

Бяха преасфалтирани изцяло четирите пътни отсечки, които са подходите към АМ "Тракия".

Ремонтните дейности приключиха за 4 дни, а стойността им е 400 хиляди лева.

Не се предвиждат други големи ремонти по АМ "Тракия". По-голям ремонт ще има на АМ "Хемус" във Варненска област, лявото платно в посока Варна вече е преасфалтирано, сега ще бъде преасфалтирано и дясното.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Партиите връщат надвзетите субсидии
Партиите връщат надвзетите субсидии
Жени в Швейцария излизат на протест за равни права
Жени в Швейцария излизат на протест за равни права