НОВИНИ

До месец откриват новата метростанция "Витоша" в кв. "Хладилника"

След по-малко от месец столичното метро вече ще вози пътници до квартал "Хладилника". Това стана ясно при инспекцията на новата метростанция "Витоша", която направиха кметът на София Йорданка Фандъкова, министърът на транспорта Ивайло Московски и шефът на столичния "Метрополитен" Стоян Братоев.

bnt avatar logo
от БТА
13:17, 30.06.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас
месец откриват новата метростанция витоша хладилника

Участъкът от 1,3 км с една метростанция "Витоша" е на стойност 43 млн.лв. Изграждането му започна през 2014 г. изцяло с общински средства, защото тогава държавата отказа да съфинансира проекта, припомни кметът на София Йорданка Фандъкова. Веднага след съставянето на втория кабинет на Борисов проектът е разделен на две фази като първата е финансирана по ОП "Транспорт" /2007-2014 г./, а втората - от новата оперативна програма.

;

Строителството е вече завършено, след 10 дни мотрисите започват да се движат без пътници, като преди края на юли метрото ще се движи за гражданите, каза столичният кмет. Тя подчерта, че с новата отсечка в София ще има има 40 км метролинии с 35 метростанции. Участъкът ще спести над 70 тона вредни емисии годишно. Нови над 20 хил. души дневно ще ползват тази отсечка.

Министър Московски подчерта, че въпреки тежките финансови затруднения през 2014 г., метрото ще бъде пуснато в срок. "Метрополитен" са отличници по ОП "Транспорт", винаги навреме са готови, проектите им са от много високо качество, изпълнението също е изключително добро, каза министър Московски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джуди Денч си направи първата татуировка на 81 години
Джуди Денч си направи първата татуировка на 81 години
Майкъл Гоув изненадващо се включи в битката за премиерския пост на Острова
Майкъл Гоув изненадващо се включи в битката за премиерския пост на Острова