НОВИНИ

​До момента няма внесено предложение за нова българска кандидатура за ООН

До момента няма внесено предложение за обсъждане на нова българска кандидатура за председател на ООН. Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова в отговор на въпрос дали във вторник на заседание на МС ще се обсъжда Кристалина Георгиева да бъде новият кандидат от българска страна.

bnt avatar logo
от БНТ
19:27, 10.09.2016
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

По-рано днес в електронни медии беше разпространена новината, че Унгария, Латвия и Хърватия ще подкрепят Кристалина Георгиева за генерален секретар на ООН.

Според публикация на 24 часа предложението Кристалина Георгиева да бъде новото българско предложение е на Европейската народна партия, а не на българското правителство. В статията се допълва, че българското правителство е било информирано, че ЕНП държи на десен политик за генерален секретар и вижда в лицето на Кристалина Георгиева подходящ за целта кандидат.

Според Румяна Бъчварова, ако се стигне да разглеждане на нова кандидатура, то това може да стане само по предложение на премиера.

Румяна Бъчварова: "Това е решение на премиера и той ще прецени каква е ситуацията. Необходими са все пак консултации със други държави за да се вземе решение."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ден на детската пътна безопасност в Хасково
Ден на детската пътна безопасност в Хасково
Сергей Лавров раздава пица и водка на журналистите след срещата за Сирия
Сергей Лавров раздава пица и водка на журналистите след срещата за Сирия