НОВИНИ

Домашен арест за мъжа, укрил пистолета от инцидента в парк "Лаута"

Районният съд в Пловдив постанови по-леката мярка "домашен арест" за 74-годишния Симеон Стоев, който беше задържан, след като стана ясно, че е взел пистолета, с който се самоуби Данаил Божилов. Според съдебния състав не са налице достатъчно предпоставки да бъде наложена най-тежката мярка задържане под стража, която прокуратурата първоначално поиска. Освен това бившият военен е в тежко здравословно състояние.

bnt avatar logo
от БНТ
17:13, 04.08.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

В съдебната зала Симеон Стоев каза, че е взел пистолета от мястото на инцидента, защото е искал да предотврати изчезването на важната улика. Имал намерение по-късно да я предаде на полицията.

Симеон Стоев: Пълно е с наркомани. За това го взехте? Да. Сънувах един сън, че трябва да намериш някой, който е по-добре разположен и ти вярва и да направите по заобиколен начин да не съм виновен да го върна.

Съдът прие доказателствата, които свързват бившия военен с изчезването на оръжието, с което бизнесмена Божилов се е самоубил. Според магистратите обаче, чистото съдебно минало на задържания и неговото тежко здравословно състояние, дават основание той да бъде под домашен арест.

;

Защитникът на Стоев представи медицинска епикриза, според която бившият военен има три стенда на сърцето, страда от болестта на Алцхаймер и е с призната 75 процента инвалидност. Освен това стана ясно, че той сам е показал на разследващите къде е скрил пистолета, когато са претърсвали апартамента му.

Пламен Бонев - адвокат: Полицията е отишла за претърсване и изземване и той е чукал по печката, за да се сетят, че той е отдолу.

След приложените медицински документи за здравословното състояние на 74-годишния мъж, прокурора по делото допусна като алтернативна мярка и домашния арест. В тридневен срок той ще прецени дали да обжалва решението на съда. Ако бъде признат за виновен, Симеон Стоев може да получи наказание от 2 до 8 години затвор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цветан Василев търси закрилата на САЩ по силата на закона Магнитски
Цветан Василев търси закрилата на САЩ по силата на закона "Магнитски"
Стотици фенове на опашка в Париж за фланелки на Неймар
Стотици фенове на опашка в Париж за фланелки на Неймар